Hükümetimizin politikaları piyasaları rahatlatıyor

Maraş Bims Yönetim Kurulu Başkanı Soner Gözcü, gazetemize yaptığı açıklamada 2018 yılının ekonomi boyutunu değerlendirdi. Şehir ekonomisinin güçlenmesi adına önemli mesajlar aktaran Gözcü, siyasetçilerin şehre sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Hükümetimizin politikaları piyasaları rahatlatıyor

Ekonomik saldırıların sektörleri dar boğaza girdirdiğini belirten Soner Gözcü; “Biz inşaat sektörünün temelinde yer alıyoruz. Sıkıntılı süreçler yaşadık ama geliştiğimiz günler de oldu. Ağustostaki ekonomik kriz saldırılarından sonra sektör dar boğaza girdi. Özellikle nakliye konusunda sıkıntılar yaşadık. Hammadde alışımızdan ürün çıkışımıza kadar ağır nakliye olduğundan yakıt konusunda çok fazla etkilendik. Hammadde konusunda da olumsuz etkilenmeler yaşadık. Hükümetimizin uygulamaya koyduğu enflasyon ile topyekûn mücadele paketi piyasalarımızın biraz olsun rahatlamasına neden oldu. Bununla birlikte kentsel dönüşüm ve imar barışı uygulamalarının da katkısı oldu” dedi.

ŞEHİR EKONOMİSİ İÇİN ESNAF DESTEKLENMELİ

Soner Gözcü, otomotiv sektörüne uygulanan ÖTV indiriminin KDV indirimi olarak İnşaat sektörüne de uygulanması gerektiğine değindi. Gözcü; “Şehir ekonomimizin gelişmesi için esnafa faizsiz kredi desteği verilmesi gerekiyor. 10 ağustos ekonomik saldırılarından yerel esnafımız çok fazla sıkıntı çekti. Elinde döviz bulunduran üst ölçekli esnaflar çok fazla sıkıntı çekmedi. Ama orta ve küçük ölçekli esnaflarımız çok fazla sıkıntı çekmeye başladı. Yılsonuna doğru baktığımızda piyasalarda biraz daha düzelmeler mevcut. Esnaflarımız iyiye doğru gitmeye başladı. Ama bu durum ne kadar çabuk iyileşirse o kadar fayda sağlayacak. İnşaat alanında konut faizlerinin düşmesi gerekiyor. Faizler düştüğü zaman sektörün önü açılacaktır. Aynı zamanda inşaat sektöründeki yüzde 18 olan KDV’nin düşmesi gerekiyor ki sektör canlansın. Nasıl otomotiv sektöründeki ÖTV indirimi piyasaları canlandırdı ise, inşaat sektöründeki KDV indirimi de sektör temsilcilerini rahata kavuşturacaktır. Bu durum vatandaşa da olumlu yansıyacaktır” dedi.

VATANDAŞ İLE İÇ İÇE SİYASET İSTİYORUZ

Vatandaşlar ve esnaflar ile iç içe siyasetçi profili görmek istediklerini belirten Gözcü, açıklamalarının devamında şu sözlere değindi; “Siyasetçilerimizin vatandaşlarımız ile iç içe olması gerekiyor. Sadece seçim süreçlerinde değil, her zaman aramızda görmek istiyoruz. Esnafımızın dertlerine hakim olan bir siyasetçiyi esnaflarımız bağrına basar. Bu konuda siyasetçilerimizden en büyük beklentimiz Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gönül siyasetçiliği yapmaları. Mecliste bizi doğru bir şekilde temsil etmelerini istiyoruz ve Kahramanmaraş’a kamu yatırımları doğru bir şekilde aktarmalarını istiyoruz. Özellikle turizm, sağlık ve eğitim alanında kamu yatırımlarının Kahramanmaraş adına artması ekonomimize çok büyük bir katkı sağlayacak. Eğitim anlamında eksiklerimiz var. Bütün bunlar ile birlikte Kahramanmaraş’ımızda çok büyük bir eksiğimiz var, oda askeri eğitim birliği. Bir şehre ne kadar çok öğrenci ve asker girerse o kadar çok para girdisi sağlanır. Ve bunlara bağlı olarak sektör çeşitliliği ortaya çıkar. Bu konuda siyasetçilerimizin gereken girişimleri yapmalarını ve projeleri hayata geçirmelerini temenni ediyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.