Hızlı Tren Kahramanmaraş'a Geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş'ta Habertürk muhabiri Kemal Öztürk'ün sorularını cevapladı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2023 23:28
Hızlı Tren Kahramanmaraş'a Geliyor!

Yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'a hızlı tren projesinin şu an proje aşamasında olduğunu belirten Uraloğlu, Ankara-İstanbul güzergahında süper hızlı tren müjdesi verdi.

Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep illerinde yüksek hızlı tren çalışmalarının başladığını belirten Uraloğlu, bu bölgelerde zaten mevcut olan hatların çifte hatlı yüksek hızlı tren projelerinin başladığını ifade etti.

Peki, Kahramanmaraş'ta hangi aşamadayız? Uraloğlu, Antep'ten Mersin'e kadar uzanan hatta yaklaşık 49 kilometrelik bir proje çalışmasının başlatıldığını ve bu projenin hızlı bir şekilde ilerlediğini, ancak tamamlanmasının 2-3 yıl sürebileceğini belirtti.

Zaten ortalama 3 yıllık bir öngörüde bulunduklarını ve bu yıl sonuna kadar projeyi tamamlamayı planladıklarını ekledi.

Proje tamamlandığında ne olacak? Maraş'tan güneye doğru bir hat inşa edilecek ve bu hat Gaziantep ile Osmaniye'yi birbirine bağlayacak.

Bu proje sayesinde 49 kilometrelik yüksek hızlı tren hattı tamamlanmış olacak.

Uraloğlu ayrıca, Yüksek Hızlı Tren ile Ankara-İstanbul güzergahının yaklaşık beş saat süren seyahat süresinin daha da kısalacağını duyurdu.

"Süper Hızlı Tren" adını verdikleri yeni proje ile Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresinin 80 dakikaya ineceğini belirtti. Projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başladığını ve güzergah tespiti çalışmalarının başladığını söyledi.

Yeni projede saatte 350 kilometre hıza ulaşan trenlerin kullanılacağını ve projenin 1,5 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını da paylaştı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; "Kahramanmaraş'a Hızlı Tren Geliyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızdan Sn. Abdulkadir Uraloğlu'ndan 49 km'lik hızlı tren hattı projesinin bu yıl sonuna kadar tamamlanacağı müjdesini aldık. Son nokta mevcut gar ve istasyon olacak"

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.