HİBEYLE BAŞLADI İŞİNİN VE EŞİNİN PATRONU OLDU

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde TKDK'dan aldığı hibe desteğiyle 3 yıldızlı otel açan kadın, eşinin yanı sıra 12 kişiye istihdam sağladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Eylül 2019 14:59
HİBEYLE BAŞLADI İŞİNİN VE EŞİNİN PATRONU OLDU

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı yüzde 50 hibe destekli krediyle kendi işini kuran kadın, açtığı 3 yıldızlı otelde eşinin yanı sıra 12 kişiye iş imkanı sundu.

DEVLETTEN DESTEK ALDI

Kurduğu iş yeriyle ilçedeki hemcinslerine örnek olan iki çocuk annesi Hidayet Kardaş, muhabire yaptığı açıklamada, otel ve restoran hayalini hayata geçirmek için TKDK'ya sundukları 1 milyon 500 bin liralık projenin 750 bin lirasının devlet tarafından hibe edildiğini söyledi.

EŞİ RAHATSIZLANINCA KADERİ DEĞİŞTİ

Yaklaşık 20 yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşadıklarını belirten Kardaş, eşinin rahatsızlanması üzerine sıkıntılı günler yaşadıklarını, bu nedenle de Türkiye'ye kesin dönüş yaptıklarını anlattı.

KENDİ PROJESİNİ YAPIP DEVLETTEN DESTEK ALDI

Türkiye'ye gelince iş arayışına başladıklarını ifade eden Kardaş, "Yakınlarımızın tavsiyesiyle TKDK'ya başvurarak, destek istedik. Bize ne iş yapabileceğimizi sordular. İlçede bir otele ihtiyaç olduğunu söyleyince proje hazırlamamı istediler. Kısa zamanda hazırlayıp sunduğumuz proje onaylandı. Bizden 7 ay içerisinde projeyi hayata geçirmemizi istediler. Elhamdülillah dedikleri tarihte otelimizi hizmete açtık." diye konuştu.

12 KİŞİYE İŞ SAĞLADI

Açtıkları 3 yıldızlı otel ve oteldeki restoranla ilçede bir ihtiyacı gidermenin yanı sıra istihdam da sağladıklarına işaret eden Kardaş, "Otelde eşimin yanı sıra 12 kişi çalışıyor." dedi.

Yörede kurulması planlanan lojistik merkez ve organize sanayi bölgesine yakın olan otel için müşteri sıkıntısı çekmediklerini dile getiren Kardaş, ilçenin en önemli ihtiyaçlarından birini karşıladıklarını kaydetti. Kardaş, ilçede yatırımlara devam edeceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.