Hibe desteği ile modern zeytinyağı fabrikası

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında hibe desteği verilen bir zeytinyağı fabrikası daha faaliyete geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2015 14:26
Hibe desteği ile modern zeytinyağı fabrikası

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı sayın Ferhat KURTOĞLU, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü​ Mikdat KASAL zeytinyağı üretim tesisinde incelemelerde bulundular.

Vali Yardımcısı Sayın Ferhat KURTOĞLU yatırımcıyı tebrik ederek İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

zeytinyagi-fabrikasi-(1).jpg

Yatırımcı Harun KONUŞ ise verdikleri destekten dolayı Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Kırsal Alanda Gelir Düzeyinin Yükseltilmesi, Doğal Kaynakların Korunması Tarımın  Sanayi Entegrasyonunun Sağlanması , Tarımsal Pazarlama Alt Yapısının Geliştirilmesi ,Gıda Güvenliğinin Güçlendirilmesi  ve Kırsal Alanda Alternatif Gelir Kaynaklarının Oluşturulması amacıyla 2006 yılından bu yana Kırsal Kalkınma Yatırımlarına % 50 oranında hibe desteği verilmektedir. 

Program kapsamında;
Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımına, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine ve kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına hibe desteği verilmektedir.

zeytinyagi-fabrikasi-(11).jpg

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında ilimizde şu ana kadar 8. etap tamamlanmış, 104 adet proje uygulanmıştır. Bu kapsamda ilimizde yaklaşık 44.871.731 TL yatırım yapılmış buna karşılık olarak 20.923.920 TL hibe ödemesi yapılmıştır. 

2015 yılında proje başvuru döneminde 9. Etap da  9 proje 10 etap da 6 proje olmak üzere toplam 15 proje uygulama aşamasındadır Projelerin  yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.   Bu projelere ait yatırım miktarı 12.174.205  TL yatırımlar tamamlandığında ödenecek hibe miktarı yaklaşık olarak  5.848.000 TL olacaktır. 

zeytinyagi-fabrikasi-(9).jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.