Herkes sorumluluğunun farkında olmalı

Masal Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucu Müdiresi Ferda Külekci, gazetemize yaptığı açıklamada yaz döneminin öneminden ve ilkokula başlama yaşının 69 aya çıkarılması konusunda önemli bilgiler aktardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2019 15:38
Herkes sorumluluğunun farkında olmalı

Çocukların en iyi gelişme dönemlerinde okul öncesi eğitim kurumlarına ihtiyaç duyulduğunu ve ailelerin bu konuda hassas davranması gerektiğini belirten Ferda Külekci; “Çocukların bilişsel, sosyolojik, duygusal ve dil gelişimi için 0-66 ay arasında okul öncesi eğitim çok önemlidir. Hayatın temelinin atıldığı dönem bu dönemdir. Verimli bireyler olabilmemiz için okul öncesinde aldığımız temel kavramlar ile yükselebiliriz. Bunun için de bizler sorumlulukta en üst sıradayız ve sorumluluğumuzun farkındayız. Çocuklarımıza eğlendirerek öğretmeye çalışıyoruz. Fedakar ve sorumlu olan insan bu işi yapar. Sırf işi yapmış olmak için değil de sorumluluğun farkında olarak yapmak çok önemli” dedi.

herkes-sorumlulugunun-farkinda-olmali1.jpg

ÇOCUKLARA DEĞERLİ OLDUĞUNU HİSSETTİRMEK GEREKİYOR

Yaz döneminin çocuklar açısından bir avantaj olduğunu belirten Külekci, yaz dönemi paketleri içesinde ailelerin isteklerine göre şekil aldıklarını söyledi. Külekci; “Biz yıl boyunca çalışan aktif kurumlarız. Yaz döneminde kış dönemi içerisinde okula gitmeyen, eğitim almayan çocukları ilköğretime alıştırmak için programlar düzenliyoruz. Bunlar yine kış dönemindeki gibi sosyal aktiviteler, sanat etkinlikleri, açık ve kapalı hava etkinlikleri, geziler gibi programlar şeklinde ayarlanıyor. Velilerimiz genelde yüzme ve satranç gibi etkinlikleri tercih ediyorlar. Bizim için önemli olan çocuğun kaliteli zaman geçirmesi. Eğlenirken de öğrenmiş olması gerekiyor. Kış döneminde sabah erkenden kalkan çocuklara rehavet çöküyor. Yaz döneminde biraz daha esnek olmak istiyorlar. Biz de buna göre programlarımızı yaparak çocukların ihtiyaçlarına karşılık veriyoruz. Temel eğitimler her zaman ve her kurumda olan şeyler. Temel eğitimlerin yanında çocuğun değerlerinin önemli olduğunu hissettirmek istiyoruz. Tercihleri biraz daha çocuklara bırakıp, ‘sen değerlisin, uykunu iyi al ve öğleden sonra rahat bir şekilde gel’ şeklinde bir planlama yaptık. Bizim bu değerleri verdiğimiz öğrenciler bir gün yaşlandığımızda elimizden tutacaklar. Gerek yaşam içerisinde gerekse dualar ile karşımıza çıkacaklar” ifadelerini kullandı.

herkes-sorumlulugunun-farkinda-olmali2.jpg

69 AY YASASINI DESTEKLİYORUZ

İlköğretime başlama yaşının 66 aydan 69 aya çıkarılması kanununu olumlu karşıladıklarını belirten Külekci, bu durumun hem çocuklara hem de okul öncesi sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi. Külekci açıklamasında; “2018-2019 yılı bizim için verimli oldu. Çocuklarımıza çok şey kattığımızı düşünüyorum. Piyasaların durgunluğu hepimizi etkiledi. Zor geçen bu süreçte ayakta kalmayı başardık. Eğitime son günlerde yine düzenlemeler geliyor. İlk okul başlama yaşının 66 aydan 69 aya çıkarılmasını destekliyorum. Çünkü gelişimini tamamlayamamış bir çocuk tam olarak hazır olmayan bir fideye benzer. Kendi toprağına adaptasyonunu sağlasın ki başka toprağa geçtiğinde gelişebilsin. Henüz fide evresini tamamlayamayan bir bitkiyi gür bir şekilde hayata kazandıramazsınız. Meclisten geçen bu konu bizim sektörümüz için de bir hareket olacaktır. Hem çocuklar ilk okula daha iyi hazırlanır, hem de okul öncesi sektörü biraz daha iyiye gider” sözlerine yer verdi.

herkes-sorumlulugunun-farkinda-olmali3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.