Herkes rant peşinde

Oto Kilitçi Şahin Bilal, esnafın sosyal güvenlik bakımında sorunların olduğunu ve yönetim sorunlarının yaşandığı konularında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2019 13:15
Herkes rant peşinde

Rant kavgası dolayısıyla hizmetin ikinci planda kaldığını ifade eden Oto Kilit Ustası Şahin Bilal; “Dönemlerdir sanayi kooperatifi ve oda başkanı seçiliyor. Ama saltanat usulü makamlar varisli. Sanayi esnafı olarak hakkıyla çalışan bir başkana rastlayamadık herkes rant peşinde. Sanayinin düzgün yerleşmemesi ve ortalıkta hurdaların olması sanayinin daralmasına sebep oluyor. Bu sebepler dolayısıyla esnaf, esnafla dargın durumda. Kaldırımlar hurda atıklarla işgal edilmiş halde sanayi geçilmez halde. Sigorta uygulanan eşitsiz uygulama esnafı zor durumda bırakıyor. Esnaf aylık sigorta primlerini ödemekte güçlük çekiyor.  755 TL prim bugün bir esnaf için çok ağır ve ödeyemediğimiz için zorlanıyoruz. Biz ve çocuklarımız sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor. Emeklilik sistemine gelince de emeklilik için bağ-kurludan 9 Bin iş günü, sigortalıdan 7 bin 200 iş günü isteniyor. Adaletli bir emeklilik sistemi istiyoruz” dedi.

Çevresel faktörlerin hizmet kalitesini etkilediğinin altını çizen Bilal; “Sanayinin en temel ihtiyaçları çevre temizliği, alt yapı konusunda. Maalesef pis ve görüntü kirliliği hat safhada bir çalışma ortamı içerisinde vatandaşlara hizmet vermeye çalışıyoruz. Kooperatiften beklentilerimizde bu eksikliklerin giderilmesi yönünde. Gerektiği yerde esnafları çevre temizliği konusunda uyarması gerekiyor. Girişlerin daralması ve otopark sorunu dolayısıyla kavgaya davetiye çıkıyor. Yeni iş alanlarının biran önce açılmasını istiyoruz. Yeni açılan işletmeler sanayiye taze nefes olacaktır. Hem kira maliyetleri aşağı düşecek hem de yığılma ve yoğunluk ortadan kalkacaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.