Hedef: Yaşanılabilir Pazarcık

Yaklaşık 30 yıldır Pazarcık eğitimine verdiği destek ve yetiştirdiği başarılı öğrencilerle bilinen Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan iki buçuk yıllık görev süresi içerisinde birçok önemli yatırıma imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2021 08:48
Hedef: Yaşanılabilir Pazarcık

Pazarcık İlçesi’ni hak ettiği hizmet ve yatırımlarla buluşturma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Yılmazcan “Pazarcık İlçemizi daha yaşanabilir, marka şehirlerden biri haline getirebilmek için çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam ediyoruz” dedi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

BORÇLANDIRMADIK, ÖZ KAYNAK İLE YAPTIK

İlçesindeki tüm grup yollarının soğuk ve sıcak asfaltla kaplandığını, asfaltsız grup yolunun kalmadığını belirten Başkan Yılmazcan yaptıkları hizmetleri tamamen belediyeyi borçlandırmadan belediyenin öz kaynakları ile yaptıklarını söyledi. 2,5 yılda milyonlarca liralık hizmet ederken diğer taraftan da belediyenin 8 milyon TL’de borcunu ödediğini dile getiren Başkan Yılmazcan, sokaktaki memnuniyetin kendilerini motive ettiğini, Pazarcık için Partisinin Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanıyla birlikte çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

PAZARCIK’A VEFA BORCUM VAR

Pazarcık’ta doğup büyüyen, ekmek sahibi olan, ilçesine olan vefa borcunu ödemek için var gücüyle çalışan Başkan Yılmazcan ilçesi için çalışmalara devam ettiğini dile getirerek; “Pazarcık’ta doğdum. Pazarcık’ta ekmek sahibi oldum. Pazarcık’a vefa borcumu yaptığım icraatlar ile ödemeye çalışıyorum. Yaptığım hizmetler bana pozitif enerji, aşk ve heyecan veriyor. Motivasyonumu arttırıyor.

ASFALTSIZ GRUP YOLU KALMADI

İlçemde gençlerimizi 33 yıl lise müdürlüğü yaptığım dönemde her türlü tehlikeden korumak için mücadele verdim. Belediye Başkanlığı görevine geldiğim günden bugüne kadar birlikte belediyecilik, birlikte yönetim anlayışı içerisinde hareket ettim. Milletvekillerimiz ile birlikte çalışmaktan şeref ve onur duydum. Büyükşehir Belediye Başkanım Hayrettin Güngör ile beraber çalışmalarımız huzur içinde devam ediyor. Seçildiğim günden beri büyükşehir belediyemiz ile birlikte Cumhuriyet tarihinde ilk defa; Mahallelerimize iki yıl içerisinde 190 kilometre asfalt kaplama yaptık. Pazarcık İlçemizde asfaltsız grup yolu kalmadı. Tüm mahallelerimiz asfalta kavuştu.

50 YILDIR ÇÖZÜLEMEYENİ ÇÖZDÜK

İlçe merkezimize gelince; 50 yıldan beri kanserojen madde içeren borulardan su içiliyordu. Bu sorunu çözmek için, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettim. 20 Milyon TL bütçe ayırdı. KASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından içme suyu şebekesinin değişmesi konusunda ihale yapıldı. Su şebekesinin değişmesi konusunda çalışmalar başladı. En kısa süre içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ ESAS ALDIK

Seçimden bu güne kadar 19 kilometre ilçe merkezimize sıcak asfalt yaptık. Büyükşehir Belediyesimiz tarafından Pazarcık’ın 5 mahallesinde başlatılan 11 kilometrelik sıcak asfalt çalışmaları hızla devam ediyor. İlçe merkezinde yer alan 15 Temmuz, Ahmet Bozdağ, Memiş Özdal, Şehit Nurettin Ademoğlu ve Menderes mahallelerinde 3 Milyon TL’lik yatırımla ulaşım standardı yükseliyor. Büyükşehir Belediyemiz tarafından Pazarcık ilçesinde başlatılan üstyapı çalışmaları son sürat devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilçenin en yoğun nüfusa sahip 5 mahallesinde aksamalara neden olan eski parke yolların yerini yüksek standartlı sıcak asfalt arterler alıyor. 15 Temmuz Mahallesi’nde başlatılan ve Ahmet Bozdağ, Memiş Özdal, Şehit Nurettin Ademoğlu ve Menderes mahallelerini de kapsayan çalışmalarda zamanla yarışılıyor. Toplamda 3 Milyon TL’nin üzerinde yatırımın gerçekleştirildiği ilçedeki trafiğin aksamaması için gece saatlerine değin süren çalışmaların kısa süre içinde tamamlanacak. Bu hizmeti yapmak için Pazarcık Belediyesi’ni bir kuruş borçlandırmadık. Bunların hepsi sevgi ve gönüllülüğe dayanan Sayın Cumhurbaşkanımızın gönül belediyeciliği direktifleri doğrultusunda yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz.

PAZARCIK’I ŞANTİYEYE DÖNÜŞTÜRDÜK

Hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Güzel bir Pazarcık, yaşanılabilir bir Pazarcık için Pazarcık’ı şantiyeye dönüştürdük. 150 bin metrekare kilit taşı döşemesi yaptık. Büyük Nacar Bölgesi başta olmak üzere, Kocadere, Karataşlı, Sarıçiçek, Çiftlik, Sakarkaya, Taşdemir, Kısıklar ve Yeşil Kent mahallelerimize mahalle konakları yaparak hemşerilerimizin hizmetine sunduk. 8 mahallemizde de 8 adet mahalle konağı inşaatımız bitmek üzere. Çok amaçlı olan mahalle konakları çok yakında vatandaşımızın hizmetine sunulacak.

HEMŞEHRİLERİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

İlçe merkezimizi Doğu ve Güney Doğu Anadolu’ya bağlayan, günde binlerce aracın geçtiği, Kartalkaya Bulvarı üzerinde Büyükşehir Belediyemiz refüj çalışmaları başlattı. Çimleme ve ağaçlandırma çalışmaları da kısa sürede tamamlanacak. Bilindiği üzere ilçemizin 50 yıldır kronik sorunu olan Kartalkaya Bulvarımız sıcak asfalta kavuşmuştu. Şimdide refüj, kaldırım ve aydınlatma çalışmaları ilçemize yakışır olacak inşallah.”

ÇEVRE DOSTU BELEDİYEYİZ

Pazarcık’ın gelişimi noktasında ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini de dile getiren Başkan Yılmazcan; “Güzel ilçemizin çevre sorunlarıyla da ilgileniyoruz. Sorumluluk sahamızdaki tüm yerleşim yerlerimizin çevre temizliğine büyük önem veriyoruz, doğayı koruyoruz. Dünyanın eşsiz cenneti Çöçelli ve Evri Mahallelerimizdeki Bağlama ve Mizmilli Göletimiz nilüfer çiçeklerinin ahenkliği nedeniyle piknikçilerin en çok rağbet gösterdiği alanlardan biridir. Dolayısıyla da yoğun geçen ziyaret sonrası hem göletlerimizin içerisinde hem dışarısında piknikçilerden kalan atıkları periyodik temizliyoruz.” Diye konuştu.

FISTIK REKOLTESİNİ PAZARCIK KARŞILIYOR

Antep fıstığının rekoltesinin büyük bir bölünün Pazarcık’tan karşılandığını da hatırlatan Başkan Yılmazcan, Pazarcık toprağının hem fıstık, hem sarımsak, hem de üzüm yetiştirmeye müsait olduğunu belirtti. Özellikle küçükbaş hayvancılıkta da Kahramanmaraş’ın toplam hayvan sayısının üçte birini Pazarcık’ta bulunduğuna da vurgu yapan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan; “Fıstığımızın rekoltesini bilmeyen yok. Bunun yanında ‘Peygamber Üzümü’müzle de Türkiye’de iyi bir ismimiz var.

DÜNYANIN EN İYİ SARIMSAĞINI BİZ YETİŞTİRİYORUZ

Ürünlerimizi saymakla bitiremeyiz. Sofraların doğal antibiyotiği Neolitik çağdan bu yana dünyadaki hemen hemen her kültüre ait mutfaklarda yerini alan sarımsağın ana vatanı Pazarcık’tır. Dünyanın iyi sarımsağını Pazarcıklı çiftçilerimiz yetiştiriyor, lezzeti, rayihası ile ayrıcalığını hissettiriyor. Sarımsağın eski çağlarda doğal antibiyotik ve birçok medeniyet tarafından tedavilerde kullanıldığını biliyoruz. Dünyanın birçok mutfak kültüründe ise başköşede yerini almıştır. Sarımsağın yararlarını saymakla bitiremeyiz ama Pazarcık Sarımsağını ise anlatmakla bitiremeyiz.

PAZARCIK PEYNİRİNİ İNŞALLAH MARKA YAPACAĞIZ

Pazarcık ilçemiz peynirde de markadır. Kahramanmaraş’ın küçük hayvan sayısının 3’te birine sahibiz. Hal böyle olunca keçi ve koyun peynirinde yine çok iddialıyız. Köylümüz sütü kaynatıp savurarak pişirir ve onu da peynir yapar. Dolayısıyla ilçemizde üretilen peynirden yiyenler bresalla hastalığına yakalanmaz. Gaziantep’te ‘Antep Peyniri’ olarak satılan peynir Pazarcık’ta üretilen ve Antep pazarında satılan peynirdir. Peynirimizle ilgili çalışmalarımız sürüyor.

KIRK MAĞARALAR GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

İlçemizde geçmişi 2 bin yıl öncesine ait anıt ve kaya mezarlar var. Kırk mağaraların turizme kazandırılması için Turizm Bakanlığından bütçe çıkardık ve kazılara Pazarcık Belediyesi olarak destek veriyoruz. İçerisinde kral mezarlarında bulunduğu bu alandaki mezarları gün yüzüne çıkartabilirsek, Kapadokya bölgesinden Nemrut’a giden tur otobüslerini burada durdururuz. Hem konaklatırız hem de esnafımıza büyük bir destek sağlamış oluruz. En büyük hedefimiz ve önceliğimiz budur.

ÇEVRE YOLUMUZU ADIM ADIM TAKİP EDİYORUZ

Akdeniz’in son incisi Pazarcık’ımıza bir çevre yolunun kesinlikle lazım olduğunu biliyoruz. Bu konuda çalışmaları yakından takip ediyoruz. Müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı, güzergâhtaki çalışmaları ara ara gidip bilgi alıyor ve işlerin hızlı yürümesi için destek oluyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.