Hayalimizdeki Elbistan için var gücümüzle çalışıyoruz

Belediye başkanlığı döneminden önce; kent ekonomisi, yerel kalkınma, şehir ve bölge planlama konularında üst düzey görevlerde bulunan ve başarılı işlere imza atan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, tüm çalışma ve projelerini Elbistan’ın il olma...

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2021 08:50
Hayalimizdeki Elbistan için var gücümüzle çalışıyoruz

Belediye başkanlığı döneminden önce; kent ekonomisi, yerel kalkınma, şehir ve bölge planlama konularında üst düzey görevlerde bulunan ve başarılı işlere imza atan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, tüm çalışma ve projelerini Elbistan’ın il olma potansiyelini göz önünde bulundurarak yürüttüğünü belirtti.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 52,65 oy ile, Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Gürbüz, geride kalan 2 buçuk yılda, seçim beyannamesinde verdiği sözlerin birçoğunu hayata geçirdi. Sadece seçim beyannamesinde sınırlı kalmayıp harici projelerinde hayata geçtiğini belirten Gürbüz, 2024 yılına kadar gerçekleşmemiş bir tane proje kalmayacak” dedi.

TÜRKİYE’NİN ENERJİ BAŞKENTİ ‘ELBİSTAN’

Türkiye’nin enerji başkenti Elbistan olduğunu vurgulayan Başkan Gürbüz, “Elbistan; hem kömürde hem de güneş enerjisinde çok iyi konumda. Güneş enerjisinde Avrupa’nın en iddialı ülkelerinden biri Türkiye, Türkiye’de de en iddialı koleksiyon Elbistan’dır. İlçemiz bir tarım bölgesi olduğu için, özellikle büyükbaş hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezi konumundadır. Elbistan, Enerji sektörünün yanı sıra, tarım ve hayvancılıkta çok büyük bir potansiyele sahip şehirdir” ifadesini kullandı.

1 MİLYON METREKARELİK ALANDA LAVANTA VADİSİ

Türkiye’nin en büyük ovası Elbistan içerisinde 5 tane akarsu olduğunu belirten Başkan Gürbüz, “Ceyhan Nehri Elbistan’dan doğuyor. Kentin turizm noktasında büyük projeler ortaya koyduk. Ceyhan Nehri’nin doğduğu Pınarbaşı ve hemen yanında yine Ceyhan Nehri’ni besleyen kaynaklardan bir tanesi Kaynarca. Burada yaklaşık 20 hektar büyüklüğünde su havzası var. Bu bölgeye lavanta ekerek, yaklaşık 1 Milyon metrekarelik bir alana lavanta vadisi yaptık.

ELBİSTAN’IN İMAR PLANINI YENİLEDİK

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerin ardından başkanlık göreve gelir gelmez Elbistan’ın imar planlarını yenilediklerini kaydeden Başkan Gürbüz, “Şuanda Elbistan imar planı, 1 milyon metrekare yeşil alan fazlası sahip bir kent. Sosyal donatılarda Avrupa standartlarında yer alıyor. Bir taraftan büyük tarım ovası projesi kapsamında toplulaştırma projeleri yürütüyor, diğer taraftan kentsel dönüşüm çalışmaları, çevre yolu yeni güzergâhları, yeni yatırım alanları oluşturuyoruz. Hayalimiz; kalkınma modelini tamamlamış, refah ve istikrar düzeyini yakalamış, sorunları çözülmüş, geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir Elbistan. Bu hayali gerçekleştirmek için de var gücümüzle çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Başkan Gürbüz 31 Mart Yerel Seçimlerden bu yana yapmış olduğu çalışmaları ve projeleri şöyle özetledi:

ÇAĞRI MERKEZİ UYGULAMASI

Vatandaşlarımızdan gelen her türlü talep, şikâyet ve öneriyi ilgili birimlere hızla ileterek, en kısa sürede geri dönüş sağlanması amacıyla çağrı merkezi uygulamamızı hayata geçirdik. Başvuru yapan her vatandaşımızın talebi, sistem üzerinde rahatça takip edilecek. Her müdürlük bünyesinde yapılan iş ve işlemler için standart süreler belirledik ve bu süreleri sisteme tanımladık. Zamanında tamamlanmayan hizmetler ekranlara kırmızı uyarı ile düşecek, tamamlanmış olanlarda yeşil olarak görünecek. Böylece sorumlu personelinde vatandaşa daha hızlı dönüş yapması sağlanacak. Sistem 7/24 hizmet verecek.

SPORUN VE SPORCUNUN YANINDAYIZ

Sporu birçok ayrı branşta tabana yayma ve özellikle küçük yaşlarda spor alışkanlığı edindirmek amacıyla yeni bir adım daha attık. Elbistan Belediyesi ile Elbistan Savunma Sporları Kulübü arasında imzalanan protokolle Uzakdoğu sporlarından olan wushu kung fu dalında kentteki 7-20 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere ücretsiz kurs verilecek. Ülke çapında ve yurt dışında Elbistan’ın adını duyuracak sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz.

100 YILLIK SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz, Elbistan’ın katı atık, altyapı, içme suyu, kanalizasyon, isale hattı için 600 milyon liranın üstünde bir yatırım yaptı. Bu sayede Elbistan’ımızın 100 yıllık sorununu çözüyoruz. Kentimizde herhangi bir sorunumuz ve sıkıntımız kalmayıncaya kadar canla başla mücadele edeceğiz. Bugünkü çabamız 2023’te inşallah Elbistan’ın tüm sorunlarını bitirecek. Eldeki imkanlar, teknik, sosyal ve ekonomik imkanlarımız ne varsa canla başla sahaya sunduk. Elbistan, şu anda gerçekten şantiye alanı gibi. Bir taraftan doğalgaz diğer taraftan KASKİ’nin kanalizasyonla ilgili çalışmaları var. Önümüzdeki günlerde de içme suyu ile ilgili bütün tesisatta bir yenilenmeye gideceğiz.

DOĞALGAZ, ATIK SU, KATI ATIK BERTARAF TESİSLERİ

Elbistan, hedefleri olan bir şehir. 2023 yılına çok farklı gireceğiz buna inanıyorum. Önümüzdeki günlerde bunun ne demek olduğunu hep beraber hissedeceğiz. İlçemizde hükümetimizin sağlık, kültür, soysal, spor ve diğer alanlardaki yatırımlarında büyük bir kent vurgusu var. Doğalgaz 10 yıl önce Elbistan’a girdi de sizler ya da bizler mi engel olduk. Atık su ve katı atık bertaraf tesisleri bir şehrin olmazsa olmazıdır. Yapılan yatırımların hepsi devasa ve il büyüklüğünde. Eksik olan çalışmalarımız da var. Grup yollarımızda, köy içi ulaşımda sorunlarımız var. Bazı hizmetlerin gecikmiş olması, bunların yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Bunlar önümüzdeki günlerde sorun olmaktan çıkacak. 2023’e çok farklı gireceğiz.

ELBİSTANDA BİR İLK

Belediyemizce fidan yetiştiriciliği mesleki yeterlilik belgesi kursu verilmeye başlandı. Özel sektörde ücretli olan bu sertifika, belediye üzerinden ücretsiz verilecek. Elbistan’da bir ilk olma özelliği taşıyan bu sertifika ile istihdamın önünü açmayı planlıyoruz. Belediye olarak ilçemizde ki işsizliğin önüne nasıl geçeriz çabası ve gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla Göksun İşletme Müdürlüğü ile görüşerek, özel sektörde ücretli olan fidan yetiştiriciliği mesleki yeterlilik belgesi kursunu ücretsiz olarak vereceğiz. Orman işletme müdürlüklerimiz istihdam sağlarken vatandaşlarımızdan bu belgeyi istiyor. Kurslarımız tek seans olup başarılı olan kursiyerlerimize belge verilecektir.

3 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ SPOR SALONU

3 bin seyirci kapasiteli spor salonunun yapımında sona gelindi. Kaba inşaatın büyük kısmı tamamlanan dev spor kompleksinde tribün ve çevre düzenlemesi işlerine ağırlık verilerek ısınma konusunda da doğalgaz bağlantısı için gerekli adımlar atıldı. Kentimiz adına önemli bir kazanım olarak gördüğümüz spor salonumuzda hummalı bir çalışma sürdürülüyor. Biz de doğalgaz sorununun çözümü ve bağlantı yollarının yapımı noktasında belediye olarak girişimlerde bulunduk. Büyükşehirlerde bile az rastlanan bir kapasiteye sahip tesisimizin aralık ayının sonu itibariyle bitirilmesi planlanıyor. Bu da artık açılış noktasına geldiğini ve geriye bir tek çevre düzenlemesinin kaldığını gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, sporun her branşı ve gençlerimizin bu anlamdaki sportif ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili çok büyük yatırımlar yapıyor. Bu anlamda değerli bakanımız Mahir Ünal beyefendi de bu tesisin planlama aşamasından yapım aşamasına kadar ve bugünlere gelinceye kadar çok büyük emek ve gayret gösterdi. Kendisine de şehrimiz adına müteşekkirim.

NİTELİKLİ VE KAPSAMLI BİR SANAYİ MERKEZİ

Elbistan’da çarşı merkezde kalmış küçük sanayi esnafımızı, sanayi sitesine taşımak bir düşüncemiz olduğunu seçimden önce dile getirmiştik. Sanayi kooperatifimizle birlikte çarşı merkezde kalan küçük esnafımızı taşımayla ilgili kararlılığımızı önümüzdeki günlerde hayata geçirmiş olacağız. Yaklaşık 84 parseli satışa sunuyoruz. Küçük sanayi esnafımız için bu satışı gerçekleştiriyoruz. Alıcılara 6 ay gibi bir ödeme kolaylığı sunacağız. Bu 84 parselin içerisinde kendi sosyal donatı alanları ve ticari merkezleri yer alacak. Bizim ikinci etap sanayi bölgesine ihtiyacımız var. Bunun ilk adımı hizmet alanının sanayiye katılması. Böylece 2.etabı gerçekleştirmiş olacağız. Arkasından da etrafındaki diğer boş parsellerin katılması ile geniş ve devasa bir sanayi sitesine kavuşmamız anlamına geliyor. Elbistan, böylece 350 bin nüfusa hizmet sunacak 2 etap sanayi sitesine sahip olacak. Sadece Elbistan’a değil diğer illere de hizmet veren bir sanayi sitesine kavuşacağız. Sanayi sitemizin bu şekilde nitelik kazanması ve büyümesi, birçok sorunun da önüne geçilmesini ve alternatiflerin artmasını sağlayacak.

MOBİL ÇÖZÜM ARACI

Hayata geçirdiğimiz ‘Mobil Çözüm Aracı’, vatandaşların taleplerini yerinde alarak çözümü de ayaklarına götürme işlevini üstlendi. Belediyecilik hizmetlerinde karşılaşılan sorunları kaynağında belirleyerek çözümü de yerinde sunmayı amaçlayan Mobil Çözüm Aracı, ziyaretlerini sürdürüyor. Yeni nesil belediyecilik anlayışının en önemli yansıması olan Mobil Çözüm Aracı’nın en önemli fonksiyonu, etkin ve kaliteli hizmete erişimi kolaylaştırıyor. Belediyecilik hizmetlerinde eşgüdümü sağlayarak taleplere daha hızlı yanıt vermek ve zaman kaybını önlemek gibi de görevler üstlenen Mobil Çözüm Aracı, gittiği her mahallede vatandaşın yönetimle iletişimini de güçlendiriyor.

ÖĞRENCİ DOSTU PROJELER

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan öğrenciler için Temel Yeterlilik Testi (TYT) deneme sınavı düzenledik. Şehrimizde bu sınavlara hazırlanan binlerce öğrencimiz, evladımızın heyecanı da sınav tarihi yaklaştıkça artıyor. Biz de geleceklerine yön verecek bu sınav için birçok fedakarlığa katlanan öğrencilerimize destek olmak istedik. Düzenlediğimiz bu deneme sınavı sayesinde öğrencilerimiz hem bilgilerini hem de kendilerini sınamış olacaklar. Öğrenci dostu uygulamalar ve projeler en büyük önceliklerimizden biri oldu. Öğrencilerimizin en iyi eğitimi alması, ülkemizin geleceğine yapılan yatırım demektir. Biz de bu minvalde hareket ederek öğrencilerimizin başarısı için çaba gösteriyoruz.

OYUN PARKSIZ MAHALLE KALMAYACAK

Elbistan’a bağlı 24 kırsal ve 6 da merkez olmak üzere 30 mahalleye oyun parkı kurulumu için çalışmalara başladık. Hem ilçe merkezinde hem de belirlenen kırsal mahallelerdeki montaj işlemleri sürüyor.

ELBİSTANSPOR’A DEV DESTEK

Asla yalnız yürümeyeceksin sloganı ile yola çıktığımız sezonu şampiyonlukla taçlandırıp, şehrimizin takımını hak ettiği yerlere taşımak için varımızla yoğumuzla, şehrimizin takımına sahip çıktık. İddialı bir kadro kurarak, bu sezon hasretle beklediğimiz 3’üncü lig hedefine emin adımlarla yürüyoruz. Şehrimizin takımına forma sponsoru olarak 113 bin TL destek sağladık.

BÖLGENİN EN BÜYÜK BESİ OSB'Sİ ELBİSTAN‘DA

Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Elbistan Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB) Projesine ilişkin Kuruluş Protokolü onaylandı. Söz konusu dev projenin hayata geçmesiyle Elbistan’da hayvancılık ve tarım sektörünün bambaşka bir boyut kazanacak. Bölgemizin en büyük hayvancılık projesine ev sahipliği yapacağız. Elbistan TDİOSB’nin, 60 bin baş olan kapasitesinin tam olarak kullanılması durumunda kent ekonomisine yaklaşık 500 milyon TL’lik bir döngüyü harekete geçirecek. Aynı zamanda da 5 bin kişilik istihdam sağlayacak.

ARAÇ TAKİP’TE TÜRKİYE’DE BİR İLK

Şeffaf belediyecilik anlamında bir ilke daha imza attık. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile başlattığımız hizmet anlayışımız kapsamında, tüm ihalelerimizi ve meclis toplantılarımızı canlı yayın olarak veriyoruz. Yaklaşık bir yıl önce kurumumuza ait tüm araçlara, amaçları doğrultusunda ilçeye daha iyi hizmet yapması için araç takip sistemi kurmuştuk. Amacımız harita üzerinde sahada faaliyet yürüten araçların izlenmesini, denetlenmesini, verimliliğini, takibini, hangi şoför tarafından kullanıldığını, detaylı raporlama ile görebilmekti. Bu sistemle sahadaki verimliliği artırarak, beraberinde yakıtta israfın da önüne geçilmesini amaçladık.

ASGARİ ÜCRETE EN BÜYÜK ZAM, ELBİSTAN BELEDİYESİNDEN

Elbistan Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediyede çalışan en düşük işçi maaşı 5 bin 8 lira, en yüksek ise 6 bin 360 lira olarak belirlendi. Belirlenen zam Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin oranlarından daha yüksek.

YENİ YATIRIMLARLA ELBİSTAN ÇAĞ AÇACAK

Türkiye’nin dördüncü büyük ovası olan Elbistan’da tarım en büyük gelir alanlarından birisi. Bu tarım arazilerinin suya kavuşması son derece hayati önem taşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2021 yatırım programına Adatepe Barajını da alarak yaklaşık 100 milyon TL’lik ödenek ayrıldı. İnşallah proje tamamlandığında 225 bin dönüm tarım arazisi suya kavuşacak. Elbistan’ı başta il merkezi olmak üzere Türkiye’nin diğer bölgelerine ulaştıracak ana hat olan Göksun-Elbistan yolu için de 20 milyon TL kaynak aktarıldı.

HER MAHALLEYE PAZARVE SPOR ALANLARI

Çok yoğun bir şekilde ağaç dikiyoruz. Ağaç diken vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Mesela bir mahallemize sadece geçen yıl 24 bin ağaç diktik. Son derece bizim için anlamlı 93 mahallemiz var. Her mahallemizde 10 fidan sloganımızla 1 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Her mahallemize kapalı pazar alanları, spor alanları hedefimiz var. Tabi bunları 2023 sonuna kadar planladık.

KENT MEYDANI VE ÇEVRE YOLU

Kent Meydanı'nda birtakım düzenlemeler yapacağız. Yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alan kazandıracağız kente. Şuandaki Elbistan Belediyesi'nin önündeki alanı Kent Meydanı ve geniş bir rekreatif alan olarak düzenleyeceğiz. Kuzey çevre yolunu karayollarına teklif ettik. Toplulaştırma sınırı içerisinde kalıyor. Kamulaştırma yapmadan oranın güzergahını çıkartmaya çalışıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.