Hayaldi Başkan Doğan ile gerçek oldu

Doğayla bütünleşen ilçesini modern ve yenilikçi projelerle buluşturan Başkan Doğan, Andırın İlçesi’nde hayal bile edilemeyen işlere imza atıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2021 16:35
Hayaldi Başkan Doğan ile gerçek oldu

Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra birçok önemli yatırım ve projelere imza atan, Yerel Seçimler öncesi verdiği vaatlerin hemen hemen hepsini 2 buçuk yılda gerçekleştiren Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan Andırın’da hayal bile edilemeyen işlere imza attı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

Başkan Doğan, “2 buçuk yılda, hedeflerimizin yanı sıra, hayalde kalması beklenilen projeleri dahi hayata geçirdik. İlçemiz; üreten pazarlayan ve örnek gösterilen bir konuma gelecektir. Bunun sorumluluğu ve bilinciyle hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ın yeşili ve ormanlık arazileri ile bütünleşen Andırın İlçesi, her geçen gün dönüşümleriyle farkına fark katıyor. Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan önderliğinde ilçenin mistik yapısının korunarak yapılan projeler, Kahramanmaraş’ın doğa harikası ilçesi olma unvanına bayrak tutuyor. Eğitim ve Sosyo-Kültürel alanlarda tüm kesime hitap eden Başkan Doğan, ilçedeki eksikliklere kalıcı çözümler üreterek, sorunlara neşter atıyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde sözünü verdiği vaatlerle sınırlı kalmayıp Andırın İlçesi’ni doğalgaz ile kavuşturdu. Seçim beyannamesinde bulunmayan TOKİ, Kırk Suyun Suyu (içme suyu), Enderun akademi, camii, Güney Çevre Yolu projeleri ile de hizmette sınır tanımıyor. Başkan Doğan, gönül belediyeciliğini ön planda tutarak, halktan aldığı güçle başarılı projelere imza atıyor. Hizmetinde vatandaşın istek, talep ve önerilerini dikkate alan Başkan Doğan, ilçe yönetiminde her Çarşamba sabah 9’dan öğlen 12’ye kadar meclis salonunda gerçekleştirdiği ‘Halk Günü’nde vatandaşı dinliyor. Sorunlara çözüm buluyor.

ADİL VE ADALETLİ ÇALIŞIYORUZ

2 buçuk yıllık görev süreci boyunca Kahramanmaraş’ın en gözde ilçelerinden biri olan Andırın’ın hizmet ve yatırımlarını değerlendiren Başkan Doğan, ilçe değerinin korunarak halkla işbirliği içerisinde vatandaş odaklı ve kalıcı projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Doğan, “Herkese karşı adil adaletli ve eşit davranma temel ilkesinde hareket ediyoruz. Hizmet yolunda milletimize en iyisini kazandırmak gayesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gönlümüz hizmet aşkıyla dolu. İlçemizi biricik yapma noktasında çıktığımız yolda hizmetimize devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

VAATLERİMİZİN YANI SIRA HARİCİ PROJELER DE VAR

Katılımcı Belediyecilik, Sosyal Belediyecilik, Kültürel Belediyecilik ve Hizmet Belediyeciliği alanlarınla mütevazı kişiliğiyle, yeri geldiğinde hizmet yolunda yalnız yürüyebilen Başkan Doğan, “Tüm vaatlerimi tek tek yerine getireceğim. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar ilçede bulanan 57 mahallede parke yapılmadık yol bırakmayacağız. Gerek ekip olarak gerekse de tek başıma kalan hizmet sürem boyunca ilçemi en iyi refah seviyesine ulaştıracağım” diye konuştu.

OLMAZ DENİLEN OLDU

Yıllardır Andırın İlçesine doğalgaz gelecek vaatleri; Başkan Ahmet Doğan, farkıyla ilçeye kazandırıldı. Tek bir taahhütname olmaksızın Andırın İlçesi’nde bin kişiye hitap edecek doğalgaz hattı döşendi. Şuan için kullanıma hazır.

PARKE TAŞINDAN BETON ÜRETİM TESİSİNE

Kilit parke için Andırın Belediyesi tarafından ödenen yılda 500 bin ila 600 bin arasında ödenen kilit parke ücretine, taş ocağı belediye bünyesine satın alınarak son verildi. Şehrin istikbali için yer tesisi yapılan kilit parke üretim tesisine ek olarak hazırlanılan beton üretim tesisi ilçeye katma değer katacak. Başkan Doğan, “Şuan Andırın Belediyesi kendi kilit parkesini üretiyor ve artı olarak Kahramanmaraş merkeze satıyor. Kilit parke üretimi için temin edilen 10 dönümlük bir arazide Andırın Belediyesi, beton santrali planıyla da ilçeyi yeni tesisle tanıştıracak.”

ANDIRIN’DA BAŞKAN DOĞAN FARKI CANLI HAYVAN PAZARI

“Halkımızın en önemli taleplerinden biri olan ve bölge hayvancılığımızın gelişmesi için şart olan, canlı hayvan pazarını Alınoluk Mahallesi Demiroluk mevkiindeki 8 bin metrekarelik alana yaptık .

YOL VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

4 yıldır tamamlanamayan Kuzey Çevre Yolu göreve geldiğim 3’ncü ayda tamamlandı. Grup yollarında sathi kaplama asfalt çalışmaları tamamlandı. Mahallerimiz döşeme parke taşıyla tanıştı. Eksik olan menfez çalışmaları tamamlandı.

KARASU ÇAYI KÖPRÜSÜ

Orhaniye Mahallemizde, Karasu Çayı üzerindeki derme çatma ağaçtan yapılan ve tehlike arz eden köprünün yerine, atölyemizde personelimiz tarafından yapılan yeni köprüyü yerleştirdik.

ZEYTİN YOLU

Mahalle sakinlerimizin geçim kaynağı zeytini ve yolu olmadığı için Zeytinlerini at sırtında taşıyan mahallelinin 100 yıllık yol özlemini bitirdik. Alanlı Mahallesi/ Dereyeri Mevkii - Karamemişli Mevkii arası, zor coğrafi yapıya sahip bölgede 6 yeni yol açma çalışmasını yaparak vatandaşlarımızın kullanımına açtık.

KAPANAN YOLLAR AÇILDI

Hacıveliuşağı Mahallesi/Çakırcı yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan yol, yeni güzergah belirlenerek Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri ve Belediyemiz Fen İşleri ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu açıldı.

‘CAMİSİZ MAHALLE KALMADI’

Camî ihtiyacı bulunan Tufanpaşa mahallesi İmam Hatip Ortaokulu önündeki Belediyemize ait arsayı Camî yapımı için tahsis ettik.

KAPALI PAZAR YERİ

Pazar yeri için yer belirlendi. Gelecek yaz sezonuna bitmiş bir şekilde hizmete sunulacak.

TOKİ PROJESİ BAŞLIYOR

TOKİ projesine önümüzde ki yaz başlanıyor.

EKSİK KALAN PROJELER TAMAMLANDI

Andırın’a önemli ekonomik değer kazandıracak olan sanayi alanı çalışması proje aşamasında, Halbur Yaylası Bungolav Evleri projesi tamamlandı.
Eski belediye başkanının yarım kalan projeleri tamamlandı. Mesire alanı 250 bin değerinde ki bir fiyatla 2 yıllığına ihaleye verildi. Enderun Akademisi projesi tamamlandı.

PANDEMİ ÇALIŞMALARI

Bin 200 adet gıda paketi dağıtımı yapıldı. 200 bin adet maske dağıtımı yapıldı.
150 adet hijyen seti dağıtımı yapıldı. Rutin olarak ilçemiz kamu kurumları, sokak ve caddeleri, ibadethaneler ile semt pazarlarında dezenfekte çalışmaları yapıldı.

İMAR PLANI

894,097 metrekare alanda ilave imar planı çalışmalarına başladık ve ilçe Merkezine kat artırımı revizyonuna başladık.

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU

Andırın Belediyesi Çokak yol ayrımı ile Çınargeçidi Mesire Alanı arası Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nun en kısa zamanda yapılması planlanıyor.

BALIKLAĞA KAYNAĞI

Balıklağa Suyu berraklığına kavuştu. İlçemizin doğal güzelliklerinden olan Balıklağa kaynağında ve doğal havuzunda ekiplerimizle temizlik çalışması yapılarak eski güzelliğine kavuşturuldu.

ÖĞRENCİLERİN KANAYAN YARASINA TAMPON

Andırın Üniversitesinin yurt sorununu gündeme getirdik ve ilçeye yurt binası kazandırılacak.

HAYIR ÇARŞISI

İhtiyacı olan tüm vatandaşlarımız bu çarşıda kimseye sormadan ihtiyacı doğrultusunda istediğini alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.