Havasıyla suyuyla bambaşka bir bölge

Kaman Gıda İşletme Sahibi Ali Kaman, yöresel Bertiz ürünlerinin farklı illerde talep gördüğünü, reklam ve tanıtımının geliştirilmesiyle ihracatının önünün açılacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2020 10:14
Havasıyla suyuyla bambaşka bir bölge

Doğal ürünleri ve  yöresel ürünleri vatandaşla buluşturduklarının vurgusunu yapan Ali Kaman; “Kaman Gıda olarak yaklaşık 15 yıldır Bertiz yöremiz ile özdeşleşmiş geleneksel ürünlerimizin satışını yapıyoruz. Cevizli sucuk, samsa, yaylada yetişen cevizler ve bastık gibi ürünlerimizi vatandaşlarımızın damaklarına sunuyoruz.  Şu anda bu yöresel ürünlerimizi yaklaşık 10 ile gönderiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde hem Kahramanmaraş’ımızın tanıtımına hem de yerel ekonomimize destek olmak adına şehir dışına olan işlerimizi yoğunlaştıracağız. Yıllık yaklaşık 15 tona yakın satış yapıyoruz” dedi.

HEDEF TAMAMEN DOĞAL ÜRÜNLER

Yüzde yüz doğal ürünlerle piyasada boy gösterilmesi gerektiğini ifade eden Kaman; “Hedeflerimiz arasında daha doğal ürünlerin piyasada hâkimiyetini sürdürmesi için glikozu bitirmemiz gerekiyor. Doğallık değeri daha yüksek ürünleri piyasaya sürmemiz gerekiyor. Şu anda sektörümüz tamamen doğal ürün satma çabası içerisinde.  İlk olarak ulusal pazarda yer aldıktan sonra yurtdışına ihracatı da hedeflerimiz arasında tutuyoruz” dedi.

TANITIM AÇISINDAN BEKLENTİLER BÜYÜK

Bertiz yöresinin birçok özelliğiyle ön plana çıktığını ve tanıtım konusunda beklentilerini büyük olduğunu belirten Kaman; “Bertiz yöremiz en çok bağcılık ile ön plana çıkıyor. Havası ve suyu ile bambaşka bir bölge. Özellikle kırsal mahallelerimizin sakinleri güler yüzlü, mutlu ve misafirperverdir. Bertiz, üzümü ile ilgili dünyada eşi benzeri olmayan bir yöredir. Bölgemizin bu gibi birçok özelliği vardır ve bu özelliklerin artırılması ve tanıtılması adına yetkililerimizden büyük beklentilerimiz vardır” ifadelerini kullandı.

FESTİVALE TAM DESTEK

Festival ile birçok problemin gün yüzüne çıkarak çözülmesinin sağlanacağının altını çizen Kaman; “Yıllardan beri özenli, modern bir festivalimizin olması beklentisi içerisindeydik. Bu proje bugüne kadar çoktan yapılmalıydı. Geç kalınmış bir proje. Kahramanmaraş’ın şıra ürünlerinin yüksek çoğunluğu Bertiz yöremizden karşılanıyor ve biz bunu tanıtamıyoruz. Bölgemizde ulaşım problemi var, ürünlerin lojistik kısmında sıkıntılar yaşanıyor.  Bölge ürünlerinin arttırılması, tanıtılması, insanların kaynaşması adına biz bu festivali destekliyoruz. Tüm Kahramanmaraş halkının da katılmasını istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.