Harika bir iş başvurusu hazırlamak için 5 ipucu

Bir işe başvuruyorsunuz ancak nereden başlayacağınızdan, hatta fark edilmenizi sağlamayan yaklaşımınızı nasıl değiştireceğinizden emin değilsiniz. Endişelenmeyin - iş başvurusu, sahip olabileceğiniz ve kontrol edebileceğiniz bir süreçtir. Görüşmeye...

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ekim 2023 00:47
Harika bir iş başvurusu hazırlamak için 5 ipucu

Bir işe başvuruyorsunuz ancak nereden başlayacağınızdan, hatta fark edilmenizi sağlamayan yaklaşımınızı nasıl değiştireceğinizden emin değilsiniz. Endişelenmeyin - iş başvurusu, sahip olabileceğiniz ve kontrol edebileceğiniz bir süreçtir. Görüşmeye gitme şansınızı artırmak için bu ipuçlarını takip edin.

1. Zaman ayırın

Kişiselleştirilmemiş, aceleye getirilmiş başvurular işverenler tarafından hemen fark edilir ve rolü almayı önemsemediğiniz izlenimini verebilir. Sizi fark etme olasılığı çok daha düşük olan 10 genel başvuru yerine, işverenlerin dikkatini çekecek beş özel, spesifik, iyi düşünülmüş başvuru göndermek daha mantıklıdır. Ayrıca, zaman ayırmak şirket adı ve iletişim kurduğunuz kişinin adı gibi ayrıntıları iki kez kontrol etmenize ve gözden kaçmış olabilecek yazım veya dilbilgisi hatalarını yakalamanıza olanak sağlayacaktır. Varsa LinkedIn profilinizin vurguladığınız deneyimle tutarlı olduğundan emin olmayı unutmayın.

2. Onların dilinden konuşun

İş ilanı sözlüğümüzü kullanarak işverenin ne istediğini bildiğinizden emin olun ve okuyan kişinin becerilerinizin ve deneyiminizin tam olarak nasıl eşleştiğini görebilmesi için yanıt verin. İdeal adaylarını tanımlamak için kullandıkları belirli kelimeler ve ifadeler olacaktır, bu nedenle başvurunuzda bunlara atıfta bulunun.

3. Kendinizi satın

Başvurunuzu günlük çalışmalarınızın olumlu etkisine odaklanacak şekilde yazın. 'Dönüştürdü', 'teslim etti', 'üretti' ve 'organize etti' gibi fiiller, eyleminizi ve etkisini açıkça göstermenize yardımcı olur. Ayrıca CV'nizin işe alım uzmanını etkileyecek şekilde oluşturulduğundan emin olun. Profesyonel görünümlü bir CV hazırlamak uzun zaman alabilir, çok daha kısa bir süre içinde etkileyici bir özgeçmişe sahip olmak için CVMaker ile CV oluşturun.

4. Konuyla alakalı tutun

Her ne kadar sahip olduğunuz tüm deneyimleri eklemek isteseniz de, işverenin dikkatini çekmek önemlidir; bu da özellikle işle ilgili beceri ve deneyimlere en fazla vurguyu yapmak anlamına gelir. Başvurunuzda, ilanda listelenen gerekliliklere yanıt vermeyen her şey ya başvuru dışında bırakılmalı ya da sadece sonlara doğru kısaca bahsedilmelidir. İşiniz bittiğinde, uzunluğunu kontrol edin. İşverenler çok sayıda başvuru okur, bu nedenle metin uzunluğu konusunda acımasız olmak önemlidir. Başvurunuzu nasıl kısaltacağınızdan emin değilseniz, güvendiğiniz birinden yardım isteyin.

5. Bir ön yazı ekleyin

Ön yazı, özgeçmişinizle birlikte sunduğunuz, sizi işverene tanıtan ve doğrudan onlarla konuşma şansı veren, kuruluşa ve role olan hevesinizi vurgulayan bir belgedir. Eğer bir tane gönderme fırsatınız varsa, (zorunlu olmasa bile) göndermelisiniz çünkü bu sizin öne çıkma şansınızı artıracaktır.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.