Göksun'da Törbüzek Çayı'na 10 Bin Yavru Balık Bırakıldı

Akarsu zengini Göksun’un Törbüzek Çayından alınan anaçlardan elde edilen 10 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu anayurduna döndü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2020 08:46
Göksun'da Törbüzek Çayı'na 10 Bin Yavru Balık Bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Göksun ilçesindeki Terbüzek Çayından geçen yıl alınan kırmızı benekli anaç alabalık, bakanlığın Mersin'in Çamlıyayla ilçesindeki tesislerinde çoğaltıldı. Çoğaltılan 10 bin yavru balık, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Abdullah Koc ve Kahramanmaraş Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Mustafa Akgül ve bazı kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla Terbüzek Çayına bırakıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, gazeteciler yaptığı açıklamada, Göksun’un havası, suyu, yaylası vae orman alanları ile Kahramanmaraş’ın ilçeleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

ekran-alintisi2-001.jpg

Göksun’un akarsular ve su ürünleri yönünden zengin bir ilçe olduğunun herkes tarafından bilindiğine işaret eden Başkan Aydın, konuşmasında şunları kaydetti:

“Kahramanmaraş’ın ilçeleri arasında havasıyla, suyuyla, yaylası ve ormanı ile en önemli yere sahip olan Göksun ilçemizde bugün doğa koruma ve milli parklar bölge müdürlüğümüz tarafından törbizek çayının gözü olan Mehmet Bey kaynağına 10 bin alabalık yavrusu bıraktık. Göksun’umuzun su yönünden zengin bir ilçe olduğu herkes tarafından bilinir ama su ürünleri noktasında da ileri derecedeyiz. Özellikle soğuk kaynak sularıyla alabalığa en önemli ev sahipliği yapan bir ilçe olduğumuzun farkındayız. Geçen yıl yine aynı kaynağa 4 bin 500 adet yavru bırakmıştık, Allah'a hamdolsun onları bu yıl görüyoruz. Emeği geçen herkese bölge müdürlüğümüz başta olmak kaydıyla teşekkürlerimizi arz ediyoruz.”

ekran-alintisi-014.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.