Göksun'da EBA destek noktalarına bir yenisi daha eklendi

Göksun Belediyesi, eğitimin uzaktan yapıldığı Koranavirüs (COVID-19) salgını sürecinde öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’ya erişimini sağlamak için EBA Destek Noktası kurma çalışmalarına devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2021 18:15
Göksun'da EBA destek noktalarına bir yenisi daha eklendi

Belediye ekipleri daha önce hayata geçirdiği 16 bilgisayarlı iki bilişim sınıfı ve iki mobil araç’tan sonra 10 bilgisayarlı yeni bir bilişim sınıfını daha öğrencilerin hizmetine sundu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, beraberinde İlçe Kaymakamı Ümit Şeref Kayacan ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile birlikte Göksun Anadolu İmam Hatip Lisesinde açılan EBA Destek Noktasını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilerden hedeflerini büyük tutmalarını ve iyi bir eğitimin ardından ülke yönetimine talip olmalarını isteyen Milletvekili Habibe Öçal, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugün Göksun Belediyesi tarafından açılan EBA destek noktalarından birindeyiz. Pandemiden dolayı uzaktan eğitim noktasında öğrencilerimizin derslerine, eğitime erişilebilirlik noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Burada bütün kurumlarımızla, yerel yönetimlerimizle birlikte biz öğrencilerimizin eğitimden geri kalmamaları noktasında elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Burada yine öğrencilerimizin kesintisiz eğitim alabilmeleri için internete erişimlerinin hızlandırılması amacı ile EBA destek noktamızı kurduk. Çocuklarımız burada eğitimlerini almaktalar. Onlara düşen derslerine sıkı sıkıya çalışmak, iyi bir eğitimin ardından ülke yönetimine talip olmaktır. Burada emeği geçen Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Göksun’da eğitime çok büyük destek vermekte. Aynı şekilde eğitimin kesintiye uğramaması için gayretli çalışmalarından dolayı ilçe Kaymakamımız ve diğer ilgililerde teşekkür ediyorum.”

Göksun Belediyesinin eğitime desteğini sürdüreceğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’da yaptığı açıklamada, “Uzaktan eğitim sürecinde Göksun Belediyesi olarak, ilçe milli eğitim müdürlüğü ile işbirliğine gidiyoruz. Bilgisayar ve interneti olmayan öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için adeta bir seferberlik başlattık. İlçemiz kırsalında internet erişim sorunu yaşanan bölgelere mobil araçlarımızla EBA destek noktası oluşturduk. İlçe merkezimizde de yine bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için EBA destek sınıfları oluşturuyoruz. Amacımız öğrencilerimizin eğitimde geri kalmamalarıdır. Bu zor günlerde Göksun Belediyesinin bütün imkânları ile eğitime destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

EBA destek sınıfında derse katılan öğrenciler de sağlanan imkânlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Başkan Aydın ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Milletvekili Öçal, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte okul bünyesinde oluşturulan ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından örnek gösterilen uygulama mescidini inceledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.