Göksun’da 8. Geleneksel Elma Festivali düzenlendi

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde “Meyvenin Âlâsı, Göksun’un Elması” temasıyla 8. Elma Festivali düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2022 11:51
Göksun’da 8. Geleneksel Elma Festivali düzenlendi

Festival, Göksun Belediye Binası önünden başlayarak Göksun Kent Meydanı’na kadar Mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından festivalin açılış konuşmalarını yapan, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç; Göksun ve çevresinde yetişen, kendine has özellikler taşıyan Göksun Elması’nın tanıtımı, üretimi ve pazarlama potansiyelini arttırmayı hedeflediklerini, hem ülke hem de dünya çapında tanınan bir ürün haline gelmesi için gayret ettiklerini ifade ederek, festivalin ilimize ve ilçemize hayırlı olması temennisin de bulundular.

whatsapp-image-2022-10-22-at-191952-2.jpeg

Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Nihat Pakdil ise “Bu festival çiftçi ve değerli yetiştiricilerimizin emeklerinin daha iyi değerlenmesi, marka oluşması açısından önem arz ediyor. İnşallah burada emek gösterenlerin ve bundan sonra emek göstereceklerin başarılarıyla bu amaca ulaşılmış olacak ve ürünümüz daha aranır hale gelecek. Bizlerde bu anlamda Tarım ve Orman Bakanlığı olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Ürünümüzün daha iyi pazarlanması, daha iyi değer kazanması noktasında desteklerimizi devam ettireceğiz.” dedi.

whatsapp-image-2022-10-22-at-191951.jpeg

Çeşitli etkinliklerle devam eden festivalde kurdele kesiminin ardından, stantları gezen Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Nihat Pakdil, İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ve protokol üyeleri, bereketli bir hasat dönemi dileğinde bulundular.

Ziyaretler esnasında bir değerlendirmede bulunan Vali Coşkun; Göksun Elma’sı tadı ve rayihası ile diğer elma çeşitlerine göre ön plana çıkan bir ürünümüz. Yapılan bu ve benzeri etkinliklerle Göksun elmamız daha da tanınır hale gelecektir. Yetiştiricilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, festivalin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum