Gittiği her yere ölüm saçıyor: Yüzen bomba

Yemen kıyısı yakınlarında terk edilen tanker, patlama tehlikesi taşıyor. "SAFER FSO" adlı tankerin çevre için de felaket tehdidi oluşturduğunu ifade eden uzmanlar, tankerdeki petrolün sızması durumunda Kızıl Deniz’e dökülebileceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2019 16:25
Gittiği her yere ölüm saçıyor: Yüzen bomba

Uzmanlar, Yemen kıyısı açıklarında çürümeye terk edilen petrol yüklü "SAFER FSO" isimli tankerin, büyük çevre felaketi tehdidi oluşturduğu uyarısında bulunuyor.

İngiltere merkezli Çatışma ve Çevre Gözlemevi’nde (CEOBS) araştırma ve politika direktörü Doug Weir, tankerin motorları çalışmadığından, depolanan petrolden patlayıcı gazların birikmesini engellemek için depolama tanklarına pompalanan tepkimesiz gazların, bu tankları tamamen kaplamadığını belirtti.

KIZIL DENİZ’E DÖKÜLEBİLİR

Weir, bu durumun felaket boyutunda bir patlama konusunda endişelere yol açtığı değerlendirmesinde bulundu. Birleşmiş Milletler’e (BM) göre, 2015’ten bu yana terk edilmiş durumdaki tankerde bulunan ve 1,1 milyon varil civarında olduğu tahmin edilen petrol, Kızıl Deniz’e dökülme tehlikesi taşıyor.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, su akımlarına bağlı olarak tankerden bir sızıntının, Babu’l Mendeb Boğazı’ndan Süveyş Kanalı’na kadar ulaşabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.