Gereksiz zam uygulanıyor, sabretmemiz lazım

Bazı ürünlerde gereksiz yere zam uygulandığını belirten Karpedo Dondurmaları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Dağdönderen, ekonomi özel sayımızda sorularımıza yanıt verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2018 13:58
Gereksiz zam uygulanıyor, sabretmemiz lazım

Ülkenin içinde bulunduğu döviz dalgalanmalarından etkilenmesini nasıl buluyorsunuz?

İnsanlarımızın hassasiyeti zayıfladı. Bazı ürünler gereksiz yere zam görüyor. Biz dondurma iş yapıyoruz. Bizim maliyetlerimiz yüzde 80 artış gördü. Ama ben sabırla bekleyip bu yıl içerisinde tek kuruş artış yapmayacağım. Bunu benim gibi herkes yapabilir. Yapmalıdır da. Bu ülke bizim, bu şehir bizim, bu insanlar da bizim insanımız. Bize başka vatan yok. Tek yaşayabileceğimiz yer burası. Bunu böyle biLip ona göre hareket etmemiz lazım. Toplum olarak duyarlılığımız çok zayıf. Milli duygular içerisinde duyarlılığımızı hat safhaya getirmeliyiz. Bu dondurma satandan su satana kadar aynı şekilde olmalı. Bugün 6 liraya aldığımız su 13 lira oldu. Ne oldu da su bu kadar arttı? Pet şişene zam gelmiş olabilir, kardan kısıp sabretmek lazım. Bu sadece suda geçerli değil, her sektörde bu var.

Dövizdeki bu dalgalanmaların şehirdeki yansımaları ne oldu? Kahramanmaraş bir şeyler kaybetti mi?

Kahramanmaraş hiçbir şey kaybetmedi. İnsanların lüks arabaları var. Dolapları dolu. Günlük yaşantımızdan geri kalmadık. Çok etkilendiğimizi düşünmüyorum. İnşallah kısa sürede bu algı değişecek. Ülkemiz ekonomi anlamında daha iyi yerlere gelecek. Bunda halkın çok büyük özveri göstermesi gerekiyor. Lüks tüketimden kaçıp bazı masrafları da kısarak ülkemiz ekonomisi için elimizden geleni yapmamız lazım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.