Gereken hassasiyet gösterilmiyor

Tekbir Asansör Yönetim Kurulu Üyesi Yemliha Yıldız, asansörlerin periyodik bakımlarının bina ve insan sağlığı bakımının önemli olduğu konularında açıklamada bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2019 11:48
Gereken hassasiyet gösterilmiyor

HABER: ALİ HAN DELİGÖZ

Ortak kullanım alanlarında asansörlere özellikle dikkat edilmesi gerektiğinin altınız çizen Tekbir Asansör Yönetim Kurulu Üyesi Yemliha Yıldız; “Birçoğumuzun ikamet ettiği çok katlı binalarda asansör mevcut bu asansörlerin bakımlarının aksamaması gerekiyor. Bizleri ve sevdiklerimizi taşıyan asansörlerin bakımsızlığı halinde yaralanmalı hatta ölümlü kazalara yol açabiliyor. Asansörler güvenli ve konforlu bir şekilde kullanılmak isteniyorsa aylık periyodik bakımlarını yapmak zorunludur. Halkımızın birçoğu asansörler konusunda yeteri kadar duyarlı değil. Bu duyarsızlıklar neticesi ölümle sonuçlanan kazalara mahal verebiliyor. A tipi muayene kuruluşları ve belediyeler tarafından protokolle yaptırılma zorunluğu getirildi. Halk olarak bu konuda halen eksikliklerimiz var yeteri kadar önemsenmiyor. Asansörlerin periyodik bakımlarının yapılması halinde çok daha verimli bir hal alacaktır. Bu bakımlar sayesinde kaza oranlarında çok büyük düşüşler oldu. Halkımızın asansörlerin bakımı konusunda duyarlı olmasını istiyoruz. Bireysel harcamalar konusunda gösterilen hassasiyetin ortak kullanım alanlarındaki harcamalarda gösterilmemesi bizi üzüyor. Bu konuda herkesin, elini taşın altına koyması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

gereken-hassasiyet-gosterilmiyor1.jpg

Asansörde kalınması durumunda oluşabilecek tehlikelerin yeni sistemde en aza indirgendiğini ifade eden Yıldız; içeride kesinlikle havasız kalınmaz, çünkü sistem dışarıdan tamamen izole edilmiş değil. Ayrıca her asansörün havalandırma sistemi var. Sadece içerisi kalabalıksa ve hava sıcaksa sıcaktan etkilenebilirler. Normal koşullarda asansörlerde aşırı yük sistemi var. Bu zorunludur, biz asansörleri tasarlarken kişi başı 75 kiloyu baz alıyoruz. Belirlenen yük fazla olursa, asansör devre dışı kalır, çalışmaz. Yetkili olmayan firmalar bu tür konuları pek dikkate almıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.