Gastroteknoloji şehri Kahramanmaraş

Gastronomisiyle ünlü Kahramanmaraş, mutfak eşyalarında ki üretimleriyle Türkiye’nin tek Gastroteknoloji şehri olma özelliği taşıyor. Güçlü sanayisiyle mutfak eşyaları sektöründe 123 ülkeye ihracat yapan Kahramanmaraş dünyanın da yemeğini pişiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2021 12:31
Gastroteknoloji şehri Kahramanmaraş

Ürettiği mutfak eşyaları ile Türkiye’nin ihracat devi olan Kahramanmaraş, lezzeti ve teknolojiyi bir arada buluşturarak ülkede ilke imza attı. Kaliteli, yöresel lezzetleri ile her mecrada adından sıklıkla söz ettiren Kahramanmaraş, yemeklerin kalitesi yanında da Gastroteknolojiyi en iyi kullanan çok güçlü bir sanayiye sahip illerin başında yer alıyor.

KÜLTÜR, GASTRONOMİ HEM DE GASTROTEKNOLOJİ ŞEHRİ

Zengin lezzetlerin ve mutfak eşyaları üretiminin başkenti Kahramanmaraş’ın gastroteknoloji alanında ki değişim ve gelişimlerden bahseden Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomi Derneği Başkanı Gökhan Büyükdereli: “Çelik tencere ürünleri 123 üzeri ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye’nin ve dünyanın birçok markası şehrimizde üretilmekte. Böylece kentimiz ürettiği ürünlerle dünyanın yemeğini pişiriyor. Kahramanmaraş’ın hem kültür, gastronomi hem de gastroteknoloji şehri.

GASTRONOMİ ŞÖLENİ

Kahramanmaraş’ta Çelik tencere ürünleri 123 üzeri ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye’nin ve dünyanın birçok markası şehrimizde üretilmektedir. Bakır el sanatlarının teknolojiyle birleşmesiyle şehrimiz adeta gastronomi şölenine dönüşüyor. Kentimiz bakır el sanatlarında çok iyi olduğu için bunu mutfak araç ve gereçlerine dönüştürülmüş ve arkasından çeliğin teknoloji ile birleşmesi ile hem sağlıklı hem de sunumla göze hitap etmeye devam edilmiştir. Nefis Kahramanmaraş yemekleri ile de tam bir görsel ve gastronomik şölen haline gelmiştir. Şehrimiz; kültür, gastronomi ve gastroteknoloji şehridir.

SUNUMDA KAHRAMANMARAŞ İMZASI

Bir yemeğin yapımı ve kalitesinin yanında sunuş şekli ve hikayesi de çok önemlidir. Şehrimiz Dulkadiroğlu beylik kültüründen ve Osmanlı sarayıyla akrabalık ilişkisi olduğu için yemeklerde bundan dolayı sofra ve masa düzenine dikkat edilmiştir. Bununla ilgili tekstil , Maraş işi , bakır işçiliği ile yapılan mutfak araç ve gereçlerini geliştirmiştir. İkram sofralarında Maraş işi ile yapılan masa örtüleri , sofra örtüleri ve sunum malzemeleri ile göze hitap etmiş” İfadelerini kullandı.

gastroteknoloji-sehri-kahramanmaras-001.jpeg

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.