Galatasaray Uefa'dan 1 yıl men edildi!

Uefa Galatasaray'a Uefa kupalarından 1 yıl men cezası verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2016 15:40
Galatasaray Uefa'dan 1 yıl men edildi!

UEFA, Galatasaray’ın cezasını açıkladı. Sarı kırmızılı kulüp, finansal fair-play şartlarını yerine getiremediği gerekçesiyle 1 yıl süreyle Avrupa kupalarından men edildi. Galatasaray yönetimi, şimdi cezayı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) götürecek.

 

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, beraberindeki yöneticiler ve avukat Jean Luis Dupont ile geçtiğimiz hafta UEFA'da savunma vermişti. Galatasaray'ın dosyasını değerlendiren UEFA, sarı-kırmızılı kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. Cezanın 2 sezon süreli olduğu, Galatasaray'ın 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmesi durumunda cezayı çekeceği öğrenildi. Bu iki sezonda Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanılamazsa ceza otomatik olarak düşecek.

Öte yandan, UEFA kulüp üzerindeki incelemelerin titizlikle sürdürüleceğini bildirdi. Buna göre sarı-kırmızılılar önümüzdeki dönemde mali açıdan dikkatli olmaya devam etmek durumunda.

GALATASARAY’DAN CEZAYA İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME

Galatasaray Kulübü Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır, UEFA tarafından verilen 1 yıllık Avrupa’dan men cezasını değerlendirdi.

UEFA, finansal fair play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Galatasaray’a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır, kararın kendileri için kötü bir sonuç olmadığını belirterek, "UEFA’dan 1 yıllık bir ceza geldi. Bu sene Avrupa’ya gidemezsek 2 sezon içinde UEFA’ya hak kazandığımızda 1 kereye mahsus ceza gelecek. Eğer 2 sezon içinde katılma hakkı elde edemezsek de ceza otomatik olarak düşecek. Amacımız bu sene UEFA’ya gitmeye hak kazanmak ve cezayı çekmek. Ligde UEFA’ya katılma hakkı elde edecek bir sıralamada ligi bitirmek veya Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak istiyoruz" dedi.

Bundan sonraki sürecin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Alaçayır, "Bu sene Avrupa’ya gitmeye hak kazanırsak seneye mali durumumuzu en iyi hale getirip, şampiyonluk hedefleyip, bir sonraki sene Şampiyonlar Ligi’ne gitmek istiyoruz. Şundan emin olabilirsiniz; Galatasaray’ın mali yapısını kuvvetlendirip, kulübümüzü zarar eder durumdan, kar elde eden bir kulübe çevireceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan henüz yönetim olarak bir görüşme yapmadıklarını belirten Alaçayır, alınan kararı değerlendireceklerini ve bu doğrultuda bir yol izleyerek en iyi adımları atacaklarının altını çizdi.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.