Fransa'dan peş peşe küstah PKK açıklamaları! ABD'den Türkiye'ye tehdit

Türkiye'nin olası Fırat'ın doğusuna operasyonun önündeki siyasi engeller kalktı. Asker son emri beklerken Avrupa ve ABD cephesinden Türkiye'yi hedef alan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2019 15:16
Fransa'dan peş peşe küstah PKK açıklamaları! ABD'den Türkiye'ye tehdit

Terör örgütü YPG/PKK'nın savunuculuğunu üstlenen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün terör örgütün sözde sözcüsü ile Paris'te görüştü. Macron, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadelede terör örgütü YPG/PKK ile dayanışma halinde olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin Suriye'deki olası operasyonu konusunda Fransa'nın endişeli tavrının değişmediği bildirildi.

BAŞBAKAN PHİLİPP'TEN DE SKANDAL SÖZLER

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna olası bir askeri harekatı öncesi Fransa, DAEŞ ve PKK'nın kolu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) hakkındaki sözde endişelerini dile getirdi. "SDG'nin korunması gerektiğini" söyleyen Fransa Başbakanı Edouard Philippe, "Kürt savaşçılar üzerinde bulunan Türk taarruz tehdidinin çok ağır bilinmezlikleri" ortaya çıkarabileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Millet Meclisi'nde konuşan Philippe, "DAEŞ'e karşı mücadele bu terörist grubun coğrafi anlamda varlığının ortadan kaldırılması ile sonlanmadı. Bu mücadele Suriye Demokratik Güçleri'nin yanında devam ediyor" dedi.

Başbakan ayrıca, özellikle Hristiyan azınlıkların ve Suriye Kürtlerinin yerinin sadece zaman içinde alınacak siyasi bir çözüm ile korunabileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.