Firmaların denetlenmesi gerekiyor

Firmaların denetlenmesi gerekiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2017 19:01
Firmaların denetlenmesi gerekiyor

Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesi Esnaflarından Güçlü Ekmek Fırını İşletmecisi İbrahim Güçlü, Fabrikaların Tarım Bakanlığı tarafından uygulanan indirimlere sadık kalmadığını söyledi.

Denetlemelerin yetersiz olduğunu aktaran Güçlü, Un Firmalarının denetlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Güçlü:

 “2016 yılı ekonomik krizlerle geçti. Bizim eski yerimiz yıkıldığı için zorluk yaşadık. Tarım Bakanı Buğdayda zam yok diyor bugün gidip bakıyorsun buğday zamlanmış. Un fiyatları düşük diyorlar un fiyatları bakıyorsun daha da yükselmiş. Tarım Bakanlığı gidip denetleme yapamıyor. İsteyen kafasına göre fiyat belirleyebiliyor. Biz maliyetleri artış olarak alıp ekmeği aynı şekilde satmak zorunda kalıyoruz. Bize yüksek fiyattan un veriyorlar, un fabrikası fiyatı artırıyor ama biz bu ekmeğin fiyatlarını artıramıyoruz.

Bizim daha önceki yerimizi Türkoğlu Belediyesi yıktı, Bizde yeni yerimize geçtiğimizden burada ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. İşlerimizi eskisi kadar verimli değil. Fabrikaların fiyatları denetlenmediği için herkes kendi kafasına göre fiyat koyabiliyor ve bu da bizi olumsuz etkiliyor.

Biz Belediye ile eski yıkılan yerimiz hakkından mahkemelik olduk. Buradaki ticari hacmimizi tekrar elde etmemiz çok zor yardım istiyoruz. Esnaf olarak zor durumdayız.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.