Fidanlar fidanlarla büyüyecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle fidan dikimi gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2018 17:50
Fidanlar fidanlarla büyüyecek

“Fidanlar Fidanlarla Büyüyecek” sloganı ile yürütülen protokol çerçevesince Ahirdağı Tömek mevkiinde düzenlenen fidan dikimi açılış konuşmaları ile başladı.

İlk olarak kürsüye gelen Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altıntaş, yapılan protokole ilişkin bilgiler aktardı.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyükşehir belediyesi olarak ‘Senin de bir dikili ağacın olsun’ kampanyası başlattıklarını ve fidan dikim çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini belirtti.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Göreve geldiğimizden günden bu güne kadar Kahramanmaraş’ımızda ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlamaktayız. Yaptığımız millet bahçeleri ile, on binlerce ağacı toprakla buluşturarak Kahramanmaraş’ımızın akciğeri haline getirmekteyiz.

Hem şehir merkezinde hem de kırsal alanlarda yaptığımız çalışmalarda çpk önemli işlere imza attığımızı düşünüyoruz.

Kahramanmaraş genelinde hem gelir getirici meyve fideleri dağıtımında hem de orman oluşumunda sedir kızılçam ve fıstık çamı başta olmak üzere çok önemli çalışmalar yapmış bulunmaktayız.

Bu sene 500 binden fazla dağıtacağımız zeytin fidesiyle beraber ağacı toprakla buluşturuyoruz.

k1-192.jpg

Bu da on binlerce dönüm ormanlık alanı demek. Yaz kış yeşil kalan fotosentez yapan alanlar. Hem geri getirmekte hem de atmosfere çevreye büyük katkıda bulunmakta. Şehrimizin hava kalitesini yaşam kalitesini yükseltmekteyiz. Aynı şekilde ceviz bahçeleri yapmaktayız. Bunun gibi birçok meyve gelir getirici ağaçlandırma çalışmaları devam etmekte. Bunun yanında da şehrimiz için çok önemli olduğuna inandığımız bir projeyi Orman Bölge Müdürlüğü ile devam ettirmekteyiz. Bu da Ahir dağının ağaçlandırılması. Gerçi iki yıl kadar keklik deresi denilen buranın doğusunda ki alanda çalıştık. Yaklaşık 1 milyon ağacı orada Orman Bölge ile toprakla buluşturmuştuk. İnşallah amacımız Ahır dağını şehrimizin hemen sırtında ki kısmını şehrin adeta aynası olan silueti olan Sarı Çukurdan Küçük Nacara kadar olan kısmını inşallah yemyeşil yapacağız. Şehrimizin hem hava kalitesi yaşam kalitesi şehrimizin görüntüsü açısından bu çok önemli. İnsanların daha ferah kendini hissetmesi açısından hem de sağlık açısından da inşallah Kahramanmaraş’ımızı en yaşanabilir il haline getirme de bu projenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Senin de dikili bir ağacın olsun kampanyası ile vatandaşlarımızı da bu kampanyada beraberce ortak çalışmaya davet ediyoruz. Hamdolsun şimdiden on binlerce başvuru var. İnşallah peyderbey vatandaşlarımızla beraber Sarıçukur’dan Küçüknacar’a kadar ahır dağını yemyeşil hale getireceğiz. Hemen buranın arkasında ki ahır dağı ile Engizek Dağları arasını da ceviz ormanları olması için ve Türkiye’nin ceviz ithalatını sıfırlayıp ceviz ihraç eden bir ülke haline gelmesi için bu arka vadide ceviz ormanları haline inşallah getireceğiz. Fide dağıtmalarımız devam etmekte. Yaklaşık 4 yıldır fide dağıtmalarımız devam etmekte ama bunu daha da artırarak devam ettireceğiz.

Ben katılan herkese öğrencilerimize çok teşekkür ediyor, en kalbi duygularımızla selamlıyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise Kahramanmaraş’ta kurum ve kuruluşların işbirliği içerisinde hareket ederek çevreyi koruma ve ağaçlandırma çalışmalarının önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, bu çalışmalarda öncü rolü üstlenen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini tebrik etti.

Açılış konuşmalarının ardından fidan dikimlerine geçildi ve 1 milyon 350 bin metrekarelik alanda yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 250 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.