Festivaller ile bölgemizi geliştireceğiz

Bertiz Spor Kulübü Başkanı Fatih Yıldız, futbolda elde ettikleri başarıyı ve Bertiz köylerini gazetemize değerlendirdi. Yıldız, festivaller yaparak bölgeyi tanıtma ve imkanları geliştirme çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2019 13:57
Festivaller ile bölgemizi geliştireceğiz

Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda aktif olarak faaliyet gösterdiğini belirten Yıldız; “Ben 1969 Kahramanmaraş doğumluyum. Aslen Bertiz Yenipınar köyündenim. Uzun yıllar özel sektörde yöneticilik yaptım, yurt dışı görevlerde bulundum, büyük projelerde görev aldım.  İki yıl önce ise emekliye ayrıldım, evde engelli bir kızım var onunla birlikte vakit geçiriyor, aynı zamanda STK’larda görev alarak, toplumumuza faydalı olmaya çalışıyorum. Şu an Bertiz Spor Kulübü Başkanlığı, Bertiz Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Sekreterliği ve Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkan yardımcılığı görevini yürütüyorum. Bertiz Spor Kulübüne Nisan 2018 yılında yapılan Olağan Kongrede genel kurul üyelerimizin teveccühü ile başkanlığa seçildim. Buradan sizin aracılığınızla genel kurul üyelerimize bir kez daha çok teşekkür ediyorum.

Başkanlığa seçildikten sonra öncelikle kendi alanlarında başarılı arkadaşlardan  iyi bir yönetim oluşturduk. Yönetimimiz bölgemiz insanlarından büyük destek gördü. Bizlerde bu teveccühe layık olmak için çalışmalara hızlıca başladık. Öncelikle Kulübümüzü kurumsallaştırma ve marka değerini yükseltme çalışmaları yaptık. Kulüp merkezimizi nezih bir ortama taşıdık. Şehrimiz idarecilerini ziyaret edip, kulübümüzü anlatarak yanlış oluşan intibayı gidermeye çalıştık. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ayrıca önceki yönetimin kulübümüzü ligden çekmesinden dolayı futbolcular serbest kalmış ve takımda ligden düşürülmüştür. Bizler buna rağmen yeni bir takım kurarak ligi üçüncü bitirdik.  Play off oynama hakkı kazandık” dedi.

ÖNCELİK HEDEFİMİZ, BİRLİKTELİK

Bertiz Spor Kulübü ile bölge insanlarının bir arada olmasını hedeflediklerini belirten Yıldız; “Efendim, Bertiz Spor bölgemizin önemli değerlerinden biridir. Ben Bertizliyim diyen 200 bin insanımız var. Öncelikli hedefimiz kulübümüz etrafında insanlarımızı bir araya getirerek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir. Bu sayede kulübümüzü üst liglere taşımak ve Bölgemizin dezavantajlı çocuklarına sahip çıkarak onların spor yapmalarına olanak sağlamaktır. Aynı zamanda bu gençlerimizi vatanını milletini seven, anasına babasına saygılı, iyi eğitimli donanımlı ve vefalı gençler yetiştirmek için çalışıyoruz. Gençliğe borcumuzu bu şekilde ödemeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BÖLGEMİZDEN KALİTELİ ÜRÜNLER ÇIKIYOR

Bölgede kaliteli şıra ürünleri imalatının yapıldığını söyleyen Yıldız, devam eden açıklamasında şu sözlere değindi; “Bölgemizin coğrafi yapısından kaynaklı, yollar ve elektrik gibi alt yapı yatırımlarının geç gelmesinden dolayı bölgemiz insanı ekonomik olarak dezavantajlı duruma düştü. Çocuklarını okutamadı. Bizler yöre insanı olarak bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Festivaller düzenleyerek bölgemizi tanıtmak, Bölgemizin problemlerini her platformda dile getirmek ve bölgemiz sorunlarının çözümü için idarecilerimize öneri sunarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizlere düşen iyi niyetle çalışmaktır. Gayret bizden takdir Allah'tandır.

Bölgemiz 22 köyden oluşmaktadır bu köylerimizde ceviz, üzüm basta olmak üzere kiraz elma gibi meyveler bol miktarda yetişmektedir. Ayrıca ceviz ve üzümün bol olması sebebiyle, şıra ürünleri de oldukça çeşitli ve kaliteli şekilde üretilmektedir. Bu festival sayesinde inşallah köylerimizin bu ürünlerini tanıtma ve satışını gerçekleştirmesine katkısı olacaktır”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.