Fabrikadan nihai tüketiciye

Fabrikadan halka nihai tüketici ile buluşan Egemen Halı, Kahramanmaraş’ta geniş ürün yelpazesi ile hizmet veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2020 11:13
Fabrikadan nihai tüketiciye

MEHMET Yetiş: “Halı sektörü kendi içerisinde bir dünya ve bu sektör diğer sektörlerle yürütülecek bir iş değil.”

Kahramanmaraş’ta sadece halı sektöründe hizmet veren nadir firmalardan olan Egemen Halı, kalite ve uygun fiyatı tüketici ile buluşturuyor. Sektörde diğer firmalardan en ayrıştırıcı özelliği fabrikadan halka direkt ulaştıran Egemen Halı Firma Yöneticisi Mehmet Yetiş halı seçiminin püf noktalarını anlattı.

kahramanmaras,-egemen-hali.jpg


Sizi tanıyabilir miyiz?

17 yıldır halı sektöründe hizmet veriyoruz. Daha önce bu işin toptan ticaretini yapıyorduk. 7 yıldan bu yana perakende satış yapıyoruz. Son 2 yıldan bu yana işimize toptan fiyatına perakende satışlarımızla devam ediyoruz. Önceden fabrikadan esnaflara satıyorduk şimdi ise, fabrikadan halka satıyoruz. Sektörde diğer firmalardan en ayrıştırıcı özelliğimiz fabrikadan alıp ürünü direkt nihai tüketici ile buluşturuyoruz.


‘ÇIRAKLIĞINI YAPAMADIĞIN BİR İŞİN USTALIĞINI YAPAMAZSIN’

Egemen Halı Farkı nedir?

Sektörümüz maalesef birkaç sektör ile yürütülmeye çalışan bir iş. O yüzden sektörümüze gereken önem ve ilginin sektöre yatırım olarak yapılmadığını görüyoruz. Bu işe temel olarak bakıldığı zaman bu iş kendi içerisinde bir dünya. Halıya dair aradığınız bizim mağazalarımızda bulunabilir. Mağazalarımız sadece halı üzerinde satış yapıyor. Ben bu işi biliyorum. Bu işin çıraklığını yaptım bu işin ustalığını yapacağım. Biz bu işin içerisine bir iş karıştırmak istemiyoruz. Bizim tek alternatifimiz halıcılık. Meşhur bir söz vardır. Çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığını yapamazsın. Biz bu işin ustayız. Halının imalat tarafında da çalıştığım için bir halının içerisinde hangi maddelerin olduğunu çok net biliyoruz. İyi bir perdeci iyi bir halıcı olamaz. İyi bir halıcı, halı satar. Birkaç iş birlikte iyi yapılmaz. Halı günümüzde evin ihtiyacından çok dekoru ve tamamlayıcı ürünü haline geldi. Önceden halı dekoratif ürün olmaktan ziyade soğuğa karşı evin bir siperiydi. Günümüzde gerek yalıtım, gerekse ısınma sıkıntıları atlatıldığı için halının kalın ve ince olma esprisi ortadan kalktı.


Bir vatandaş halı alırken nelere dikkat etmeli?

Halının birleşen materyallerinin sağlıklı birleşenlerden oluşması gerekiyor. Bir ipliğin çok fazla çeşit ve numarası var. İçerisinde naylon bulunan halılar alınmamalı bende mağazalarımda bu tarz ürünü bulundurmuyorum. Akrilik dediğimiz üründe kendi içerisinde sınıflara ayrılıyor. Bunun içerisinde akrilik, triko, bambu, viskon olan var ve bunların her biri farklı özelliklere sahip. Basit olarak indirgeyecek olursak, halı 3 çeşide ayrılıyor. Naylon halı, akrilik halı ve doğal iplik dediğimiz bambu viskon tarzı vardır. Biz vatandaşımıza naylon dediğimiz halıyı satmıyoruz. Diğer iki grubu satıyoruz ve buda sağlıklıdır. Vatandaş iyi bir halıyı 15-20 yıl kullanabilir.

egemen-hali-firma-yoneticisi-mehmet-yetis.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.