Evde Üretilen 1 Kilo, Cebi 400 Lira Dolduruyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kentin tarım ve hayvancılık sektörünü canlandıran projeleri arasında yer alan ipek böceği yetiştiriciliği sayesinde, üreticilere önemli bir gelir kaynağı sunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ağustos 2023 17:16
Evde Üretilen 1 Kilo, Cebi 400 Lira Dolduruyor!

İpek böceği yetiştiriciliğinde kilogram başına 400 lira gelir elde eden üreticiler, Büyükşehir Belediyesi'nin dut fidanı dağıtımı ile desteklenmesinden de memnun.

ORDU'DA TARIM VE HAYVANCILIĞIN YENİDEN CANLANMASI

Kırsal bölgelerdeki üreticilerin gelirlerini artırmayı hedefleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, ipek böceği yetiştiriciliğine olan ilgiyi artırmak amacıyla çalışmalar yürütüyor. 2021 yılından bu yana Altınordu, Fatsa, Kumru ve Ünye ilçelerinde 12 üreticiye toplam 5 bin adet dut fidanı dağıtarak ipek böceği yetiştiriciliği için destek sağlıyor. 40 kilogram koza üretimi için 20 metrekare alanın yeterli olduğu bu yetiştiricilikte, kilogram başına 400 TL gelir elde edilmekte.

ÜRETİCİLERİN MEMNUNİYETİ

Kumru ilçesinde ipek böceği yetiştiriciliği yapan Veysel Yetişen, 1 kilogram kozanın 400 TL'ye satıldığını ifade etti. İpek böceği yetiştiriciliği ile ek gelir elde eden Yetişen, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İPEK BÖCEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE DESTEKLERİN DEVAMI

Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde ek gelir sağlamak isteyen üreticilere ipek böceği yetiştiriciliği konusunda da destek sunmaya devam ediyor. Fındığın yanı sıra ipek böceği yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilere kısa süre içinde ve dar alanlarda üretim faaliyeti olanakları sağlanıyor. Başkan Güler'in projeleriyle Ordu'da tarım ve hayvancılık sektörü yeni bir canlanma dönemine giriyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.