Erdoğan Kahramanmaraş’a Canlı Bağlandı; Tarih Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen kentsel dönüşüm temel atma törenine katıldı. Canlı bağlantıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden katılan Erdoğan, depremzedelere yeni konutlar ve iyileştirme vaat etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2023 16:36
Erdoğan Kahramanmaraş’a Canlı Bağlandı; Tarih Verdi!

Çadır ve tesislerde yaşayan vatandaşlara hitap eden Erdoğan, 15 Ağustos'a kadar tesislerde yaşayan vatandaşların konteynırlara yerleştirileceğini ve ilk bir yıl içinde 319 bin konutun inşa edilip hak sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Ayrıca, Kahramanmaraş'ta düzenlenen kentsel dönüşüm temel atma törenine canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, Pençe Kilit bölgesinde gerçekleşen operasyon sırasında şehit düşen askerlere rahmet diledi.

Depremzedeleri ve depremde hayatını kaybedenleri anarak, depremin etkileri ve bölgedeki durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Kahramanmaraş'taki depremin etkilediği bölgede yapılması gereken deprem konutu sayısını belirtti ve bu bölgede toplam 680 bin konutun inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kentsel dönüşüm ve yeniden inşa çalışmaları hakkında da bilgi veren Erdoğan, tesislerde ve çadırlarda yaşayan vatandaşların 15 Ağustos'a kadar konteynırlara yerleştirileceğini ve bölgede 180 bin konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Erdoğan, yerinde dönüşüm projesinin sadece inşaatları hızlandırmakla kalmayacağını, aynı zamanda ekonominin canlanmasına, yeni istihdam alanlarının oluşmasına ve mahalle kültürünün canlanmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Ayrıca depremde hasar gören illerde şehir meydanlarının hükümet tarafından yapılacağını ve şehirlerin daha dayanıklı ve ferah bir şekilde inşa edileceğini ifade etti.

Erdoğan ayrıca, kentsel dönüşümün önemini ve TOKİ'nin rolünü de vurgulayarak, Türkiye'nin yapı stokunu yenilemek için TOKİ aracılığıyla çaba harcadıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüme karşı çıkan CHP'yi eleştirerek, depremzedelere hakaret ettiklerini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.