Erdoğan çağrı yapmıştı, 81 il harekete geçti

AK Parti’nin; “ABD menşeli ürünleri kullanmayın” talimatından sonra belediyeler harekete geçti. Bursa Osmangazi Belediyesi, 1 milyon TL tutarındaki ABD menşeli yazılım ürün alımını iptal etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2018 11:17
Erdoğan çağrı yapmıştı, 81 il harekete geçti

ABD‘nin Türkiye’ye yönelik başlattığı ekonomik savaşın ardından Başkan Erdoğan'ın boykot çağrısı, AK Partili belediyeleri harekete geçirdi. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın 883 belediye ve 39 il genel meclisi başkanlarına 'ABD ürünlerinden uzak durun' şeklinde yolladığı talimatın hemen ardından Bursa Osmangazi Belediyesi, 1 milyon TL’lik ABD menşeli yazılım ve donanım ürünü alımını iptal etti.

ABD ÜRÜNLERİ KALDIRILDI

Kahramanmaraş'ın Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven belediyeye ait sosyal işletmelerde ABD ürünlerini elleriyle topladı. İzmir'in Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise belediye araç ve gereçlerindeki yedek parça değişimlerinde dahi ABD ürünlerinin kullanılmaması yönünde talimat verdi. Kaya, diğer partilerin yönetiminde bulunan 515 belediyeye de çağrı yaptı.

1 MİLYONLUK İHALE İPTAL

ABD ürünlerine boykot çağrısına destek veren Bursa Osmangazi Belediyesi yatırım ve hizmet odaklı çalışma için Amerikan menşeli ürünleri kullanmama kararı aldı. 2018 yılı planlanmasında yer alan 1 milyon TL tutarındaki yazılım ve donanım ürünlerinin alım ihalesinin iptal edildiğini duyuran Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "ABD'nin ekonomik yaptırımlar üzerinden, ülkemizi zayıflatma çabaları yine boşa çıkacaktır" diye konuştu.

Boykot, ABD menşeili sosyal iletişim araçlarına da uzandı. Elazığ Belediyesi WhatsApp yerine yerli yazılım BİP kullanımı yönünde talimat verdi. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “ABD menşeli tüm malları kullanmayacağız. Gezi eylemleri, 17-25 Aralık Operasyonu, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında şimdi de bir rahibi bahane gösteren dış mihraklar ülkemiz ekonomisi üzerinden darbe yapma teşebbüsünde bulundular” dedi.

YERLİ ÜRÜN KULLANILACAK

İzmir'in Ödemiş Belediyesi, sosyal tesislerde ABD menşeli ürünleri satmama kararı aldı. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Belediyemize ait 17 sosyal tesiste restoranlar, kafeler bulunuyor. Bundan sonra biz de öncelikle sosyal tesislerimizde Amerikan malı ürünleri satmamaya, sattırmamaya başladık. Sadece bu kadar da değil. Yerli malı tamir parçalarını kullanmaya özen göstereceğiz" dedi.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR’DEN 16 MADDELİK GENELGE

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, ABD’nin Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlarına karşı, 16 maddelik genelge yayımladı. Belediye birimlerine gönderilen genelgede belediye ile ilgili her türlü iş ve işlemlerin ‘Türk Lirası’ üzerinden gerçekleştirilmesi başta olmak üzere, teknolojik cihazlarda yerli ve milli ürünlerin kullanımının desteklenmesine kadar pek çok husus yer aldı.

ÇAĞRICI: BÜTÜN BİRİMLERİMİZ UYACAK

Harekete geçen belediyelerden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, “Milletimizin manevi hisleri ve taşıdığımız mesuliyetin bir gereği olarak aşağıdaki hususlarda azami hassasiyet gösterilmesi gerekir” dedi. Çağrıcı, ülkemize yönelik ABD kaynaklı ekonomik saldırıya karşı yayımladığı yazıyla başta belediye müdürlükleri olmak üzere birey ve sivil toplum kuruluşu (STK) düzeyinde bütün vatandaşları boykota davet etti.

ABD ÜRÜNLER BÖYLE KALDIRILDI

Boykot çağrısına 81 ilden sesler yükselmeye başladı. Artvin, Rize ve Ardeşen ile Kırşehir, Eskişehir Seyitgazi, Balıkesir belediyeleri de ABD ürünlerini boykot edenler kervanına katıldı. Artvin Belediyesi, Artvin Sofrası, Atatepe, Kafkasör başta olmak üzere halka açık tüm hizmet noktalarında ABD menşeli tüm ürünlerin satışlarının durdurulduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, ülkemizi zayıflatma çabalarının boşa çıkacağını söyledi. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise ABD’nin spekülatif tehditlerine tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.