English Time ile uzaktan eğitim

English Time markası ile Özel Defne İngilizce Zamanı Yabancı Dil Kursu Kurucu Müdiresi Didem Çapar, English Time olarak yabancı eğitmenleri ile her gün düzenli olarak uzaktan eğitime devam ettiklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2020 13:29
English Time ile uzaktan eğitim

 ‘Eğitimin telafisi vardır ancak sağlığın telafisi yoktur’ vurgusunu yapan Didem çapar; “Ülkemizde ve dünya da yaşanan bu salgının neticesinde yüz yüze eğitim ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığımızın almış olduğu kararı, salgını önlemek adına yerinde ve zorunlu olduğunu belirtmek isteriz. "Eğitimin telafisi vardır ancak sağlığın telafisi yoktur" bu hususta milletimizin salgını önleme adına bu dönemi evde ve minimum temas ile geçirmesi gerektiğini vurgulamak isteriz” dedi.

ARANIN UZAMASI ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ

Aranın 30 Nisan’a kadar uzamasının eğitimcilere ve öğrencilere çok şey öğrettiğini belirten Çapar, açıklamalarında; “Tabi eğitime verilen her ara şu an aktif eğitim alan her bireyi olumsuz etkileyecektir, Bakanlığımız şu an için 30 Nisan'a kadar ara verildiğini duyurdu. Salgının yayılmadan kontrol altın da tutulması ve havaların ısınması ile birlikte sürecin sona ermesini temenni ediyoruz. Tüm öğrencileri ve Öğrencilerimizi dersliklerine ve yüz yüze eğitimlerine tekrar dönmelerini dört gözle bekliyoruz. Bu süreç bizlere çok şey öğretti bir bakıma en önemlisi öğretmenleri ve öğrencilerin birbirlerine olan bağlılığını ve özlemlerini de arttırdı. Okullarımızın eğitim yuvalarımızın kıymetini anlamamıza sebep oldu” şeklinde konuştu.

english-time-ile-uzaktan-egitim1.jpg

UZAKTAN EĞİTİM İLE DEVAM EDİYORUZ

Aranın ardından her gün düzenli olarak yabancı eğitmenler ile eğitim verdiklerini söyleyen Çapar; “Uzaktan eğitim konusunda Englishtime genel merkezimiz Türkiye ve dünya çapında hızlı ve etkin adımlar atarak 23 Mart tarihinde başlamak üzere her öğrenciye ücretsiz online eğitim vermeye başlamıştır. Sabah saat 10.00 ila akşam 20.45 saatleri arasında her gün aralıksız her seviye de yabancı eğitmenlerimiz ile ücretsiz eğitim verilmektedir. Okurlarımız dilerlerse ayrıntılı bilgi için İnstagram hesabımızdan sureci takip edebilirler” sözlerini kullandı.

Yabancı Dil eğitiminin yüz yüze olması gerekliliğinden dolayı uzaktan eğitim sistemine ilişkin bir hazırlıkları olmadığını belirten Çapar, adaptasyon sürecini hızlı geçerek sisteme ayak uydurduklarını ifade etti. Çapar; “ENGLISH TIME olarak süreç öncesinde yabancı dilin sadece yüz yüze ve karşılıklı etkileşim halinde olarak daha faydalı olduğunu düşündüğümüz den dolayı online yani uzaktan eğitim konusunda herhangi bir faaliyetimiz yoktu. Yüz yüze eğitime ara verilmesi sonrasında genel merkezimiz ve Kahramanmaraş şubesi olarak müşterek bir çalışma ile doğrudan uzaktan eğitime geçtiğimizi bildirmek isteriz. Bu süreç aynı zamanda sosyal olarak evde geçen zamanı verimsizleştirmesinden dolayı online olarak öğrencilerimizle birlikte olmak bizleri süreci daha güçlü bir şekilde atlatmamıza olanak sağlamıştır” dedi.

Didem Çapar, devam eden açıklamasında EBA’yı değerlendirerek şu ifadelere yer verdi; “Mili Eğitim Bakanlığımızın herhangi bir gecikmeye mahal vermeden EBA ile eğitimlerine kaldığı yerden devam etmesi Bakanlığımızın ne kadar başarılı olduğunun göstergesidir. Her ne kadar yüz yüze eğitimin vermiş olduğu verimi almamız mümkün olmasa da surecin başarılı bir şekilde atlatılmakta olduğu kanaatindeyiz. Süreç boyunca başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese ve Bizlerle yapmış olduğunuz bu mülakattan dolayı sizlere şükranlarımızı sunuyoruz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.