Elbistan’da Yem Bezelyesi Hasadı Başladı

Elbistan’da Yem Bezelyesi Hasadı Başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2020 13:41
Elbistan’da Yem Bezelyesi Hasadı Başladı

Elbistan İlçesinde birinci ürün olarak yetiştirilen Yem Bezelyesi hasadı başladı. Baklagil ailesinden olan yem bezelyesi; büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara çok faydalı olduğundan; özellikle hayvan besiciliği yapan çiftçilerimiz için önemli olan bir hayvan yemidir.

Yem bezelyesi, yem bitkilerinin baklagil ve buğdaygil ailelerine ait bir bitki çeşididir. Baklagillerden olan bu yem bezelyesi diğer yeşil yem bitkilerine olan üstünlüğünden dolayı hayvan beslemede özel ve önemli bir yer tutmaktadır.

İlçemizde yeşil olarak biçilen Yem Bezelyesi genellikle diğer yem bitkilerine göre daha lezzetli olması nedeniyle sağmak hayvanlarda da fazla ve kaliteli süt vermelerini sağlamaktadır.

2-165.jpg

Elbistan İlçe Müdürlüğü ; “Baklagil ve buğdaygil ailelerine ait bu yem bitkisi ayni zamanda protein, karbonhidrat gibi vitaminleri içermesi nedeniyle besleyici özelliği yüksek olan bir yemdir ve dolayısıyla hayvan besicilerinin de tercih ettikleri önemli bir üründür. Yem bezelyesi her zaman diğer yem bitkileri karıştırılarak verilmelidir. Bir tutam verildiğinde zararlı olmaz. Tek başına verildiğinde bol vitamin içerdiğinde hayvanlar için fayda yerine zararlı olur. Diğer yemlerle karıştırılarak verilmelidir.

Yem bezelyesi kalsiyum, potasyum olmak üzere birçok vitamin içermesiyle de özellikle süt verimini ve kalitesini artırdığını belirtti.

3-177.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.