Ekonomik darbe peşindeler, ama başaramayacaklar

Türkoğlu Organize Sanayi Başkanı ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ekonomi Özel sayımızda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2018 13:49
Ekonomik darbe peşindeler, ama başaramayacaklar

Halkın Cumhurbaşkanına olan güveninin büyük olduğunu söyleyen Okumuş, ekonomik saldırıların üstesinden gelecek çalışmaların daha geniş bir hale geleceğinin altını çizdi.

Türkiye ekonomi anlamında uluslararası bir saldırı altında, zor bir dönemden geçiyoruz. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Türkiye bulunduğu coğrafya konumu itibari ile dünyanın en kritik noktasında. Bir ülkenin kaderi oranın coğrafyasıdır. Ülke olarak 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi, 17-25 Aralık Süreci, 28 Şubat süreci ve 10 yılda bir yapılan ihtilaller gibi birçok badireler atlattık ve atlamaya devam ediyoruz. Türkiye’nin gelişimini istemeyen dış güçler ekonomik darbenin peşindeler. Onların en son çaresi olan bu ekonomik darbe girişiminin de başarıyla üstesinden geleceğiz. Çünkü Cumhurbaşkanımıza halkımızın güveni büyük. Problemin hangi ülkelerden kaynaklandığını Cumhurbaşkanımız çok iyi biliyor. Bu problemlerin de üstesinden gelecek çalışmaları daha geniş hale getirecektir.

Ülkede siyasi istikrarla ekonomik istikrar eşdeğer gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi anlamında yapmış olduğu politikaları 24 Haziran sonrasında yeni kurulan kabinede Berat Albayrak’ı değerlendirdiğimizde çok farklı söylemler var. Ekonomideki istikrar sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

2002 yılından beri AK Parti iktidarının en büyük icraatlarından bir tanesi vatandaşları ekonomi anlamında belirli bir seviyeye çıkarması oldu. İnsanlarımızın yaşam standartları yükseldi. Avrupalı bir insanın yaşamından daha fazla lüks içerisinde yaşadığımıza inanıyorum. Ekonomik krizin en büyük nedenlerinden bir tanesi vatandaşlarımızın ekonomik gelirinin çok üstünde masrafının olması. Bunu Belediye Başkanı olarak da hissediyoruz ve görüyoruz. Bunu her ne kadar dışarıya bağlasak da vatandaşlarımız kazandığından daha çok harcama yapıyor. Bunun farkına vardılar ve inşallah hükümetimizin daha önce yaptığı icraatlar da olduğu gibi bu ekonomik krizi de atlatacağımızı düşünüyorum. Berat Albayrak’ın bu konuda donanımlı olduğunu da biliyoruz. Güvenimiz de maksimum seviyede. Krizin başladığı günden bu güne bir kısım atlatışmış olduğumuzu da görüyoruz. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de problemi hükümetimiz ve halkımızın çalışkanlığı ile aşacağımıza inanıyorum.

Bu süreç şehirlerin kendi ekonomilerini geliştirmek adına çalışma yapmaları gerektiğini gösterdi. Belediye Başkanlığı olarak ilçeyi ekonomi anlamında geliştirmek için çalışmalar yapıyor musunuz?

21. yüzyıl belediyeciliği artık altyapı belediyeciliği değil. 2019 yılında yerel yönetimlerin sloganı da altyapıdan ziyade toplumun daha kaliteli ortamlarda ve daha sosyal alanlarda aktif olmasıdır. Bu vesile ile ekonomi anlamında belediye başkanlarına çok görev düşüyor. Türkoğlu İlçemiz ekonomi anlamında son 4 yılda çok büyük faaliyetler içerisine girdi. İlçede yaptığımız imar çalışmalarıyla 3 tane olan müteahhit sayısı 23’e çıktı. Devlet yatırımları ve belediye yatırımları ile 2017 yılında Kahramanmaraş ilçeleri arasında en çok yatırım alan ilçe olduk. Bu yüzden belediye başkanı isterse çok fazla yatırımcı getirebilir. Türkoğlu belediyesi olarak birimlerimizde çalışan arkadaşlarımıza yatırım yapacak olanların en kısa zamanda işlerinin yapılması talimatını verdik. Kahramanmaraş’ımız Türkiye’de en az göç veren şehirlerden bir tanesi. Memnuniyet sıralamasında ilk 3’teyiz. Kahramanmaraş içerisinde Türkoğlu, nüfusu en hızlı artan ilçelerimizden bir tanesi. Bu da bizim ekonomiye bakış açımızdan kaynaklanıyor.

Türkoğlu OSB içinde bulunduğumuz ekonomik süreçten etkilendi mi? Üretimlerde son durum nedir?

Organize Sanayi Bölgemizde 4 adet aktif çalışan fabrikamız var. Bu süreçte herhangi bir işçi çıkarma işlemi de olmadı. İnşaatı devam eden 10 tane fabrikamız var. Çok kısa bir süre inşaatlarda durağan bir süreç geçirmemize rağmen Türkoğlu OSB’de yapılan çalışmalar son hız devam ediyor. Bizler de belediye olarak iş adamlarımızın yanındayız.

Lojistik Merkezi ile ilgili bir açıklama yapabilir misiniz? Türkoğlu için ne kadar önem arz ediyor?

Lojistik merkezimiz Ulaştırma Bakanımızın katılımları ile açıldı. Lojistik merkezi Türkiye’de yeni bir konsept. Bu yüzden faaliyete geçmesi konusunda acemilikler yaşanabiliyor. 3 ay önce Devlet Demir Yolları Yönetim Kurulu Başkanımız Ankara’da iş adamlarımızla birlikte buranın faaliyete geçmesi için bir toplantı yaparak kararlar aldık. Sonraki süreçte tekrar bir toplantı yaptık. Buranın çalıştırması yine iş adamlarımıza düşüyor. Bununla ilgili altyapı eksiklikleri vardı. Buraya Mersin seferleri için bir tren konması gerekiyordu. Oda önümüzdeki günlerde konulacak. Aynı zamanda tonlarca yük taşınacağı için büyük fabrikalara lojistik merkezlerinden küçük yolların bir an evvel yapılması gerekiyor. Bu yollarda tonlarca yük taşınacağı için bu yolların bir an önce yapılması gerekiyor. 2 tane lojistik firmamız geldi, bu artarak devam edecektir.

Bu günlerde en önemli mesajın ülkenin ve şehrin ekonomisine sahip çıkmak olduğu söyleniyor. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik bizi Türk milleti olarak güçlü kılan en önemli özelliklerden bir tanesidir. Özellikle 15 Temmuzda vatandaşlarımızın birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi hem Cumhurbaşkanımıza büyük bir güç verdi, hem de halk kendi gücünün etkisini gördü. O darbe girişimi nasıl püskürtüldüyse bu ekonomik darbe girişimi de öyle püskürtülecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumuza ne kadar da şükretsek azdır. Belediye başkanlarımızın siyasi parti ayağını gözetmeksizin birlik ve beraberliği en iyi şekilde sağlamamız gerekiyor. Bulunduğumuz şehre yatırımın gelmesi için siyaset yapıyoruz. Bu da birlik beraberlik içerisinde geçer. Bugün Türkoğlu’na getirdiğimiz yatırımlar İl Başkanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz ile uyum içerisinde çalıştığımızdan kaynaklanıyor. İnsanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde görülmesi Avrupa ve Amerika’ya büyük bir ders olacaktır. Bu birliğimizin bozulmamasını temenni ediyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.