Ekonomi yavaş yavaş rayına oturuyor

Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak 2019 yılı ekonomisini değerlendirirken, 50 yıllık firmaların bile zor süreçler geçirdiğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2021 21:49
Ekonomi yavaş yavaş rayına oturuyor

Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak 2019 yılı ekonomisini değerlendirirken, 50 yıllık firmaların bile zor süreçler geçirdiğini belirterek; “Şu an geldiğimiz noktada bütün bunları geride bıraktık ve ekonomimiz yavaşta olsa bir istikrara kavuşuyor” dedi.

GENEL PENCEREDEN BAKTIĞIMIZDA ÜLKENİN EKONOMİSİNİ 2019 YILINDA NASIL GÖRDÜNÜZ? NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

2019 yılı ekonomi anlamında dalgalanmalı bir süreçle geçti. Ülke olarak bir seçim süreci atlattık ve her seçim sürecinde olduğu gibi şehir ve ülke ekonomisi olarak zor zamanlar yaşandı. Özellikle İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ve seçim süreci yoğunluğu daha farklı sıkıntılar ile karşı karşıya kalmamıza neden oldu. Şu an geldiğimiz noktada bütün bunları geride bıraktık ve ekonomimiz yavaşta olsa bir istikrara kavuşuyor. Ancak dikkate edilmesi gereken önemli bir konu ise; 2018 10 ağustos süreciyle başlayan döviz dalgalanmaları buna bağlı olarak bütün sektörlerdeki maliyet artışlarıyla firmaların tedbir sebebiyle ticaretlerini ve yatırımlarını durağan hale getirmesiyle piyasada çok ciddi nakit sıkıntısı oluştu, buna bağlı olarak birçok şirket zarar etti. Büyük zarar edip kapatanlar oldu. Şunu anladık ki biz büyük fırtınalara hazır değiliz. 50 yıllık hizmet veren firmalar dahi sıkıntılar yaşadı. Bu ülke için oturulup konuşulması gereken bir konu diye düşünüyorum.

2020 YILINDA EKONOMİYİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?

2020 yılının 2019 gibi durağan bir süreç olmayacağını ve ekonomi anlamında istikrarlı bir yıl olacağını düşünüyorum. Çünkü hükümetin atmış olduğu adımlar şuana kadar bana göre çok iyi gidiyor. Biz artık Türkiye olarak dünyada iyi bir siyaset yapıyoruz. Dünyada siyaset yaptığımız zaman ekonomik olarak hem yatırım yönünden hem de nakit yönünden ciddi anlamda dönüşler olacaktır.

EKONOMİDE SİYASETE GÜVEN VAR MI?

Siyasetin bir nebze kirlendiğini düşünüyorum ama temiz kalan tarafı bizim ülkemize yeter. İyi niyetli birçok siyasetçilerimiz var. En başta Cumhurbaşkanımız gecesini gündüzüne katıp bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Biz her zaman yanındayız. Biz bir firma olarak ülke için iyi şeyler yapmak isteyen herkesin yanındayız. Yeter ki ülkemiz kalkınsın ve rahat etsin.  Ülkenin önünde uzun bir süre olmayacak. Seçim olmadığı zamanda güzel bir istikrarın olacağını düşünüyorum. Ve bu istikrar ile beraber yatırımlar artacak ve sektörler gelişmeye devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.