Ekinözün'e devasa Millet Bahçesi! 50 dönümlük alana kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde AK Parti’nin Seçim Beyannamesi Toplantısında duyurduğu ‘Millet Bahçeleri Projesine bir destekte Ekinözü Belediyesi’nden geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2018 16:14
Ekinözün'e devasa Millet Bahçesi! 50 dönümlük alana kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklarken paylaştığı 'Millet Bahçesi' projesi için ilk adım Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde atıldı. Belediye tarafından projesi hazırlanan ve ilgili Bakanlıktan onayı çıkan 50 Dönümlük bir alan üzerinde kurulacak olan Mesire alanına Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi' adı verildi.

k1-088.jpg

Kış aylarında 12 bin nüfuslu ilçe sağlık turizmi açısından önemli bir konuma sahip olması ve 3 ayrı kaynaktan çıkan şifalı acı sularından Dünya’nın dört bir köşesinden içmelere su içemeye gelen vatandaşlarla birlikte yaz aylarında nüfusu 100 binin üzerinde oluyor.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen "24 Haziran genel seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle büyük illerde böyle bir projesinin, düşüncesinin olduğunu kamuoyuyla paylaşması bizde de heyecan uyandırdı. Yaklaşık 2 yıldır Bakanlıklardan onayının çıkmasını beklediğimiz 50 bin metrekarelik bir alanı, piknik mesire alanı, Spor alanları olarak her türlü donatılarının olacağı bir proje yaptık.

k4-010.jpg

Böyle bir Projeyi Ekinözü İlçemize kazandıracağımızdan dolayı gayet mutluyuz, memnunuz. İnsanlarımızda da o mutluluğu onların gözlerinde, söylemlerinde görebiliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in ismini verdiğimiz Millet Bahçesinde kamelyalar insanların toplu halde oturacağı yani 150-200 kişilik gruplar halinde gelip oturup pikniğini, toplantısını yapacağı, sohbet, muhabbet edebileceği alanlar oluşturduk. Yani bir aile sabah gelsin buraya, öğleye doğru hem mangalını yaksınlar çaylarını içsinler, çocukları sıkılınca çocuk oyun grupları var çocukları orada oyunlarını oynasın, yan tarafta bir basketbol sahası yapacağız orada basketbolunu oynasın, voleybolunu oynasın. Hem spor yapsınlar hem eğlensinler, hafta içerisinde oluşan yorgunluğu buraya gelip atsınlar.

k2-062.jpg

Mesai saatlerinden sonra akşam serinliğinde gelip burada oturup etkinliklerini yapsınlar. Burası Allahın izniyle çok güzel olacak, ilçemize şimdiden hayırlı olsun diyorum. Bizim görevimiz, ilçemizdeki insanlarımızın talepleri, istekleri doğrultusunda imkanlarımızı da zorlayarak burada hem akıl terimiz var hem de insanlarımızın böyle bir isteğini, arzusunu yerine getirmemiz için alın terimiz var. Akıl teriyle alın teri birleşince böyle güzellikler ortaya çıkıyor. Gönlümüz, burasını Cumhurbaşkanımızın açmasını ister, biz davetiyemizi göndereceğiz inşallah. O değerin bizim genel başkanımızın, yeni başkanımızın burada bu ilçeyi şereflendirmesi ama fazla beklentiye girmeye gerek yok ama yürekten arzu ediyoruz. İlgili bir bakanımız kim varsa davet edeceğiz buraya, inşallah fırsatları olur, boşlukları olur ilimizi şereflendirir."

k3-033.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.