Ekinözü’nden toplumsal duyarlılık

Ekinözü Kaymakamlığı ve Ekinözü Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Sevinirken Mutluluğa Kurşun Sıkma Projesi kapsamında kamu spotu hazırladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2018 15:48
Ekinözü’nden toplumsal duyarlılık

Özellikle düğünlerde sevinç gösterisi adı altında havaya ateş açılması sonucu birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan magandalara karşı farkındalık oluşturmak ve meydana gelen üzücü olayların yaşanmasına engel olmak amacıyla belediye ve kaymakamlık kamu spotu hazırladı.

Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar ve Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, düğünlerde silahla havaya ateş etmenin yaralanma ve ölümlere neden olmasıyla beraber çocuklara kötü bir örnek olması bakımından, sevinirken mutluluğa kurşun sıkma projesi kapsamında hazırladığı 3 farklı kamu spotu ile çağrı yaptı.

Mutlu günlerin acıya neden olmaması için hazırlanan kamu spotları, 7’den 70’e herkese mesaj veriyor. Toplumsal bilinç oluşturulması ve mutluluğun kimseye zarar vermeden yaşanması için hazırlanan videolarda yine vatandaşlar rol aldı. Sevincin dozunun kaçırılmadan yaşanması mesajı verilen kamu spotlarında türk milletine yakışır düğünlerin yapılması tavsiye ediliyor.

 

 

Konu hakkında değerlendirme yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen şunları dile getirdi: “İlçe Kaymakamlığımızla beraber hayata geçirdiğimiz Sevinirken Mutluluğa Kurşun Sıkma projesi ile toplumumuzda zaman zaman görülen ve birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan düğünlerde ateşli silahların kullanılmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Şunu hepimizin çok iyi bilmesi gerekir ki, sevincimizi başkasına zarar verecek şekilde yaşayamayız, paylaşamayız. En mutlu günlerimizden olan düğünlerde havaya ateş ederek hiçbir şeyi ispatlayamayız ve mutluluğumuzu bu şekilde göstermiş olamayız. İstemediğimiz şekilde sonuçlanan birçok olayın yaşanmasındaki temel unsur olan bu havaya ateş etmenin bir an önce sonlandırılması gerekir. Hayatı bizim için son derece önemli olan hiçbir vatandaşımız yaşamını bir maganda kurşunuyla kaybetmesin. Canlarımız, aile üyelerimiz, çocuklarımız, eşimiz, dostumuz sözde sevinç gösterisi olarak söylenen barbarca bir davranış ile aramızdan ayrılmasın, hayatını kaybetmesin. Biz özellikle bu konuya dikkat çekmek, vatandaşlarımızı düğünlerimize, bize yakışır şekilde eğlenmeye davet etmek istiyoruz. Bu amaçla faydalı olabilmek adına bu projeyi hayata geçirdik. İnşallah umduğumuzdan daha etkili ve kapsamlı olur. Lütfen kimsenin ölmesine neden olmayalım, yaşamak ve yaşatmak temel felsefemiz olsun. Bütün vatandaşlarımıza en güzel düğünleri sevdikleriyle yaşamaları temennisiyle dikkatli ve kontrollü olmalarını tavsiye ediyor, herkesin şiddet içeren sevinç gösterilerinden uzak durmalarını istiyorum.”

Hazırlanan kamu spotlarının, ulusal ve yerel basın organlarıyla birlikte sosyal paylaşım sitelerinde de yayınlanacağı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.