Ekinözü çağdaş geleceğe hazırlanıyor

Sağlık turizminde Kahramanmaraş’ın önemli değeri Ekinözü, Başkan Eker ile Ekinözü’ne yakışır projeler üretmeye devam edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2021 08:50
Ekinözü çağdaş geleceğe hazırlanıyor

Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, “Türkiye’ye yakışır bir Ekinözü oluşturmak için başlattığımız çalışmaların 2 buçuk yılını geride bıraktık. Geçirilen sıkıntılı sürece rağmen büyük bir mücadele içerisinde fiziksel ve sosyal anlamda Ekinözü’nün gelişimine katkı sağlayacak projeler hayata geçirdik. Hedefimiz, ilçemize yakışır projeler üretmeye hız kesmeden devam etmektir ”dedi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

31 Mart Yerel Seçimler sonrası göreve gelmesinden bu yana kadar 2 buçuk yıllık süre zarfında ilçesinin sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkarmak üzere var gücüyle çalışan Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, ilçesini birçok yatırımlarla buluşturdu. Başkan Eker’in tüm mücadelesi; okullarıyla, sağlık tesisleriyle, yeşil alanlarıyla park bahçe ve yollarıyla, medeni dünyanın ihtiyaç duyduğu bütün gereksinimlerini kazanmış bir Ekinözü. Öte yandan Eker, ilçede ki sorunların çözümü noktasında ciddi gayretler yürütüyor. Ekinözü’nün gelişmesi ve değişmesi noktasında birçok alanda ilklere yaşatan Başkan Eker, kendi kabuğunu kıran ve geleceğe güvenle bakan bir ilçe konumunu kazanma gayreti içerisinde çalışmalarını devam ediyor.

EKİNÖZÜ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Hedefleri arasında Ekinözü’nü cazibe merkezi yapmak olduğunu ifade eden Başkan Eker, var olan Ekinözü İlçesi’nde ki problemleri çözmek için her günlerinin mücadele içerisinde geçtiğini belirterek, ilk gün ki hizmet heyecanıyla Ekinözü’nü hedeflediği ilçe konumunda yapma gayesinde olduklarını söylüyor.

MİLLETİMİZE KARŞI BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ VAR

Hizmet yoluna emin adımlarla devam eden Başkan Eker: “Dürüst çalışmanın ve verilen sözleri tutmanın karşılığında elde edilen güvenin, bizler için en önemli sermaye olduğuna inanıyoruz. Planlı programlı çalıştığımız, attığımız her adımı iyi hesapladığımız için bugüne kadar önümüzü net görmeyi ve doğru kararlar almayı başardığımızı biliyoruz. Bu topraklara ve milletimize karşı, yüreğimizde büyük bir sorumluluk duygusu taşıyoruz. Tüm kararlarımızda Ekinözülülere olan sorumluluğumuzu aklımızdan çıkarmadık, çıkarmayacağız. Bu birlik ve beraberlik, bu dikkat ve hassasiyet, bu kararlılık ve ciddiyet içerisinde yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Sizden aldığımız güçle, sizden aldığımız destekle yürümeyi sürdürüyoruz. Biz; hemşerilerimizle birbirimize kalplerimizi açtık ve zorlukları birlikte göğüsledik. Allah'ın izniyle daha nice büyük başarıların altına birlikte imza atacağız, bunun kıvancını birlikte paylaşacağız.”

EKİNÖZÜ’NDE BAŞKAN EKER İMZASI İŞYERLERİNDE İYİLEŞTİRME

Aşağı İçmeler girişinde sezonda günlük pazar yeri olarak kullanılan cadde üzerine eski ve atıl durumda olan iş yerleri kaldırılarak ilçede çıkan Doğal Taş ile İkiz Dükkanların yapımı tamamlanarak Halkın kullanımı için hizmete sunuldu.

KİLİT PARKE VE ASFALT ÇALIŞMASI

İlçe merkezi ve mahallerinde bulunan camii, okul çevre düzenlemesi kilit parke döşeme ve asfalt çalışmaları tamamlandı.

ELEKTRİK HATTI, KÖK TRAFO VE SOKAK-CADDE AYDINLATMALARININ YENİLENMESİ

İlçe merkezinde ana cadde ve sokaklardaki aydınlatma direkleri elektrik şebeke hattı ve ilçemize elektrik veren kök trafonun yenilenme işlemi tamamlanarak ilçe halkının hizmeti sunuldu.

İÇME SUYU HATTI YENİLENİYOR

İçme suyu hatları işletilemez duruma gelen Ekinözü ilçesinde 105 km içme suyu şebeke ve iletim hattı yenileme çalışmaları devam ediyor. Ekinözü içme suyu yapım işi kapsamında 90-315 mm çapları arasında 105 km içme suyu şebeke ve iletim hattı yapılarak, mevcut şebeke yenilenecek. 500 ve 700 metreküplük 2 adet içme suyu deposu yapılarak suyun düzenli dağılımı sağlanacak. Ekinözü ilçe merkezinde 24 saat kesintisiz ve daha sağlıklı içme suyun akması için scada teknolojisi kullanılarak başlatılan içme suyu projesinin yüzde 60’lık bölümü tamamlanmıştı. Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, projenin yapılmayan yüzde 40’lık bölümü için de ihale düzenliyor. KASKİ, bu ihale sürecinde de acil ihtiyaç olan noktalar ve asfaltlama programındaki hatlarda da yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

EKİNÖZÜ ŞANTİYE ALANINA DÖNÜŞTÜ

Yol yapımı, kaldırım yapımı, park bahçe yatırımları devam eden Ekinözü’nde tüm yollar asfaltlandı. İlçe merkezinde ana caddelerimizde bulunan istinat duvarlarını doğal kayrak taşı ile kaplama yapıldı. Amaçlarının Ekinözü’nü daha yaşanılabilir bir hale getirmek olduğunu söyleyen Başkan Eker, “Bu anlamda gayretlerimiz ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İlçemizin ihtiyaç duyduğu ve gelişimine katkı sağlayacağını düşündüğümüz yatırımlarımız devam ediyor” diye konuştu.

AŞAĞI İÇME MİLLET MEYDANI

Mülkiyeti Belediyemize Ait Belediye Oteli ekonomik ömrünü tamamladığından restorasyon imkanı yıkımı yapılmış mümkün olmadığından olup Büyükşehir Belediyemiz ve Belediye Başkanlığımızca projelendirilen Meydan düzeni, Maden suyu şadırvanı ve 6 adet dükkanın yapımı çalışmaları tamamlanarak halkımızın hizmetine sunuldu.

ÖĞRENCİYE YATIRIM, GELECEĞE YATIRIM

2021 LGS Sınavında ilçemizde ilk 10’a giren öğrencilerimize laptop, tablet ve birinciye ise ödülleri verildi.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ

17 adet harabe ev yıkılarak hafriyatı kaldırıldı. 9 adet harabe yıkıntısı kaldırılarak hafriyatları temizlendi. 1 adet ilçe merkezine şadırvan yapılarak hizmete sunuldu. Okulların çevre düzenlemesi ve bahçe duvarlarının tadilatı yapıldı.Belediye hizmet binasının boya ve çevre düzenlemesi yapıldı. İlçe merkezinde bulunan parkların bakım onarım ve düzenlemeleri yapıldı.
İlçede bulunan camiler, okullar ara sokak ve caddelerde parke düzenlemesi yapıldı. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından 224 adet çöp konteyneri ve 1 adet çöp kamyonu hibe edildi.

MİNERALLİ SULAR İLE İLÇE EKONOMİSİNE KATKI

Doğal kaynaklı mineralli suların kimyasal analizleri yaptırılarak, Ekinözü içmece sularından demir ve benzerlerinin giderimi çalışması yapılmış olup bu suların nasıl filtrelenip şişeleneceği ortaya konulmuştur. Çalışma sonucunda; sularımızın Almanya’daki mineralli sularla karşılaştırılması yapılmış ve onlardan mineralce daha zengin olduğu ortaya konuldu.

CELA DERESİ ISLAHI

Cela Deresi Islahı istikşaf raporu hazırlatılarak, doğal kaynaklı mineralli suların hidrojeolojik etüt çalışması yapıldı ve koruma alanları oluşturuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.