EBRD'den Kahramanmaraş'a Yeni Hibe Destek Programı!

EBRD Heyeti Kahramanmaraş'ta! Deprem sonrası destek için yeni hibe programını görüşmek üzere KMTSO'yu ziyaret etti. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2023 16:31
EBRD'den Kahramanmaraş'a Yeni Hibe Destek Programı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mustafa Buluntu ile Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

EBRD, 1991 yılında temelleri atılan ve KOBİ'leri, üretkenliği ve yeniliği teşvik eden destekler veren bir kuruluş olarak, deprem bölgesi Kahramanmaraş'ta yeni bir hibe destek programı başlatmayı hedefliyor. "Yeniden Yapılandırma Yardım ve Hibe" programı adı altında gerçekleştirilmesi planlanan bu program, işletmelerin toparlanmasını kolaylaştırmayı ve hasar gören binaların, üretim varlıklarının ve altyapının yeniden inşasına yardım etmeyi amaçlıyor.

EBRD'NİN İLK AFET MÜDAHALE PROGRAMI

Bu program, felaketten etkilenen firmalara ve bireylere destek sağlamanın yanı sıra bölgedeki toparlanma ve yeniden yapılandırma çalışmalarına katılan firmalara yeni krediler sağlamayı ve böylece özel sektörün afet müdahale alanındaki rolünü güçlendirmeyi amaçlayan bir ilk olma özelliği taşıyor.

ebrd-heyetinden-kmtsoya-ziyaret.jpg

EBRD HEYETİ KAHRAMANMARAŞ'A GELDİ

EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner ve beraberindeki heyet, bu çerçevede Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette Tuerkner ve EBRD heyeti, bahse konu hibe programının detaylarını görüşmek ve olası yeni işbirlikleri hakkında istişarelerde bulundu. KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer, KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Fatih Dertli, Barbaros Sezal ve KMTSO Genel Sekreteri Yunus Atmalı da ziyarete katıldı.

İŞBİRLİKLERİ VE YENİ PROJELER İÇİN İSTİŞARELER

Ziyaret sırasında KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, heyete Kahramanmaraş'ın sanayisiyle ilgili bilgi verdi. Özellikle deprem sonrası şehrin ekonomik durumu ve potansiyeli konuşuldu ve her iki kurum arasında geliştirilebilecek projeler ile yeni işbirlikleri üzerine istişareler yapıldı.

MUSTAFA BULUNTU: EBRD İLE ATABİLECEĞİMİZ ADIMLARI KONUŞTUK

KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, ziyaret hakkında konuşurken, "Bugün odamızda Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Yöneticisi Arvid Tuerkner ve beraberindeki heyeti ağırladık. Kendilerine kent sanayimizle ilgili bilgiler vererek, ekonomik potansiyelimizden bahsettik ve birlikte yapabileceğimiz olası projeler üzerine istişarelerde bulunduk. Ziyaretleri dolayısıyla Sayın Tuerkner’e ve EBRD Heyetine teşekkür ediyorum" dedi.

ARVİD TUERKNER: YENİ KOBİ PROGRAMIYLA SAĞLAM BİR TOPARLANMA SÜRECİ

EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner ise şunları söyledi: "Bölgeye yaptığımız ziyaret, depremin küçük işletmeler üzerinde ne kadar yıkıcı bir etkiye sahip olduğunu, bu işletmeleri büyük finansal kayıplarla ve faaliyetlerde kesintilerle, altyapı hasarlarıyla, mali güçlüklerle ve daha geniş anlamda ekonomik belirsizlikle karşı karşıya bıraktığını bize açıkça gösterdi. Yeni KOBİ programımız sadece yeniden yapılandırma yoluyla küçük işletmelerin faaliyetlerine tekrar başlamasına yardımcı olmakla kalmayacak; aynı zamanda entegre danışmanlık desteğiyle daha sürdürülebilir bir yeniden yapılandırma ve daha sağlam bir toparlanma sürecine destek verecektir."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.