Duyarlı vatandaştan insanlık dersi...

Kahramanmaraş'ta bir vatandaşın yaptığı davranış örnek olacak türden... Orman Bölge Müdürlüğü muhitinde ikamet eden vatandaş yuvasının üstü açık kalan kuş ıslanmasın diye bakın ne yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2016 11:37
Duyarlı vatandaştan insanlık dersi...

-ÖZEL HABER-

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü muhitinde ikamet etmekte olan hayvansever bir vatandaş kuşların ıslanmaması için uzun bir tahtanın ucuna şemsiye takarak kuş yuvasının üstünü örttü. Bahçesindeki zeytin ağacın budanmasının akabinde kuşların üstündeki dalların kesildiğini farkeden vatandaş yuvasındaki yumurtalarla ilgilenen dolayısıyla yuvadan ayrılamayan kuşun o halde kalmasına içi elvermedi.

Hemen işe koyularak basit bir düzenek hazırladı ve kuş yuvasının ıslanmasına mani oldu. Vatandaşın sergilediği bu davranış tam bir hayvanseverlik örneği oldu. 

O kuşun emr-i ilahi ile hareket ettiğini o yüzden de ordan ayrılmaması gerektiğini belirten vatandaş "Emr-i ilahi'ye karşı gelinmez. O kuş vazifesini yapıyor. Bizim hatamız yüzünden yuvasının üstü açık kaldı. O vazifesini yerine getiremezse bir mes'ul oluruz" dedi. 

1-044.jpg

 

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.