Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu

2020 yılını kapsayan araştırmaya göre, dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. ilk 3 şehir; Zürih, Paris ve Hong Kong olarak sıralandı. Listede Türkiye’den sadece İstanbul en pahalı şehirler arasında yer aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2020 12:28
Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu

Medya takip kurumu Ajans Press, hayat pahalılığı ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi.

Ajans Press dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre bu yıl pahalılık ile alakalı basına 2 bin 478 haber yansıdığı tespit edildi.

Türkiye’de hayat pahalılığı konusunda ulaşım, kira, otomobil ve temel gıda maddeleri ön planda yer alırken, Koronavirüs (Covid-19) süreciyle birlikte birçok sektörde yaşanan ekonomik krizin gündemde olduğu görüldü.

Ajans Press’in, The Economist IntelligenceUnit (EIU) dünyada yaşam maliyeti 2020verilerinden elde ettiği bilgilere göre, dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Böylelikle en pahalı ilk 3 şehir; Zürih, Paris ve Hong Kong olarak sıralanırken, sırasıyla Singapur, Tel Aviv, Osaka, Cenevre, New York, Kopenhag ve Los Angeles bu şehirleri takip etti. Listede Türkiye’den ise sadece İstanbul en pahalı şehirler arasında yer alırken, 111’inci sırada yer aldığı gözlendi. Endekse ilişkin yayımlanan raporda, temel ihtiyaç ürün fiyatlarının normal seyretmesine rağmen, salgın döneminde bilgisayar gibi bazı ürünlere olan talebin arttığı bununda bazı ürün fiyatlarının yükselmesine sebep olduğu kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.