Dünya Şampiyonu Alaca, diplomasını aldı

Özel Necip Fazıl Temel Lisesi öğrencisi olan Dünya Şampiyonu Hamza Alaca, düzenlene törenle diplomasını ve karnesini Okul Müdürü Cevdet Alperen'in elinden aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2018 15:26
Dünya Şampiyonu Alaca, diplomasını aldı

Özel Necip Fazıl Temel lisesi 12. sınıf öğrencilerinden Hamza Alaca katıldığı Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonasında Yunan rakibini 10-0 yenerek dünya şampiyonluğunu elde etti. Kahramanmaraş'a 27 yıl sonra Dünya Şampiyonluk madalyası getirdi. Kahramanmaraş Güreş tarihinde 27 yıl önce 47 kiloda Harun Doğan Dünya şampiyonu olmuştu. 60 kiloda Türkiye'yi Dünya Yıldızlar Serbest güreş şampiyonasında temsil eden Hamza Alaca finalde Yunanistanlı rakibi Georgios 'yi 10 -0 yenerek Türk bayrağını dalgalandırmıştı.

m2-050.jpg

Özel Necip Fazıl Temel Lisesi idarecileri ve öğretmenleri tarafından yapılan bir törenle Hamza Alaca, karnesine ve diplomasını Okul Müdürü Cevdet Alperen'in elinden aldı.

Derslerinde de başarılı olan Hamza Alaca ile gurur duyduklarını belirten Okul Müdürü Alperen, "Güreşçimiz milli olmuştur.Türk bayrağını göndere çektirmiştir.Hamza Alaca'nın daha büyük başarılara imza atacağı inancı içindeyim. Dünya ve Avrupa da büyük başarılara imza atan öğrencilerimizle gurur duymaktayız. Bu çocuklarımız Ay- Yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırdılar. Ülkemiz ve Kahramanmaraş adına öğrencilerimiz ile gurur duyduğumuzu bir defa daha ifade etek istiyorum. Ne mutlu ki bize böyle güzel ve başarılı öğrencilerimiz var. Bugün Hamza Alaca adlı dünya şampiyonu öğrencimizin diplomasını takdim ediyorum. Bunun yanında yine okulumuz öğrencilerinden Harun Söyler Avrupa 3. sü Halit Özmüş Avrupa şampiyonu ve Halil Gökdeniz de Avrupa 2.si olmuştur. Şampiyon olan öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum. Bu arada öğrencilerimizin başarısında emeği geçen okulumuz Kurucu temsilcisi Galip Köse, Okulumuz Müdür yardımcısı Nuh Çetin ,okulumuz öğretmenlerine , Gençlik Hizmetleri ve Okul sporlarına önem veren Spor İl müdürümüz Ali İhsan Kabakcı'ya ve TOHUM koordinatörü Kadir Gemci Bey ve güreş hocalarına teşekkür ederim . Kahramanmaraş'ın değerli basın mensuplarına da vermiş oldukları desteklerden dolayı özellikle teşekkür ederim." dedi.

Okul Müdürü Cevdet Alperen, ayrıca Özel Necip Fazıl Temel Lisesi güreş takımının liseler arası Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.