Dulkadiroğlu’ndan virüse karşı tedbir toplantısı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Korona Virüsü konusunda personelin bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına eğitim programı düzenlediklerini söyledi. Başkan Okay, bu konuda oluşturulan panik havasının gereksiz olduğuna da ayrıca vurgu yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2020 13:19
Dulkadiroğlu’ndan virüse karşı tedbir toplantısı

Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi iş birliğiyle Korona Virüsü konusunda personel için eğitim programı düzenledi. Programda, KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selma Ateş, virüs hakkında, virüse karşı alınması gereken tedbirler ve kamu personelinin davranışları ile ilgili bir sunum yaptı.
Program sonunda değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, toplantının verimli bir şekilde tamamlandığını aktardı.

dulkadiroglu’ndan-viruse-karsi-tedbir-toplantisi1.jpg
Başkan Okay, toplantı ile ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tespit edilen Korona Virüsü ile ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış durumda. Bu kapsamda Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bizler de Sağlık Bakanlığımızın bilgileri doğrultusunda gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu doğrultuda personelimizin de bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizin desteğiyle Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selma Ateş’in anlatımıyla bir eğitim programı düzenledik. Burada amacımız personelimizin de virüs ile mücadele konusunda bilgilenmesi ve bilinçlenmesidir. Bu konuda davranışların da önemli olduğunu düşünüyoruz. Sayın hocamızın anlatımları doğrultusunda personelimiz gerekli önlemleri alacak. Bunun dışında belediyemize ait sosyal tesislerin, müzelerimizin, hizmet binalarımızın ve bize ait olan kapalı alanların dezenfektanı için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına da broşürler hazırladık. Bu broşürleri de vatandaşlarımıza dağıtacağız.”
dulkadiroglu’ndan-viruse-karsi-tedbir-toplantisi2.jpg
DEVLETİMİZ TÜM TEDBİRLERİ ALDI

“Bu virüs şuanda dünyanın bir gerçeği. Bizler de bu virüsten en az şekilde etkilenme adına bu tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda çok fazla telaş yapmasına gerek yok. Devletimiz erken bir şekilde gerekli tedbirleri aldı. Bu tedbirler sayesinde şuanda iki vaka ile karşı karşıyayız. Bu vakaların da sağlığına kavuşacağını ve normale döneceğini düşünüyoruz. Bu tedbirleri bizler de şehrimizde alıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın telaş yapmasına gerek yok. Vatandaşlarımızın bakanlığımızın belirlediği kurallara uymasını tavsiye ediyoruz.”

dulkadiroglu’ndan-viruse-karsi-tedbir-toplantisi3.jpg

PANİK HAVASI OLUŞTURMAYALIM

“Şuanda bir panik havası yaratılmak isteniyor. Bu durama gerek olmadığının altını çizmek istiyorum. Market raflarını boşaltacak ve panik yapacak hiçbir durumun olmadığını belirtmek istiyorum. Bu panik havasına giren vatandaşlarımızın rahat olmalarını ve devlete güvenmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü devletimiz aldığı tedbirlerle vaka görülme süresini çok geciktirmiştir. Bu tedbirler artarak devam ediyor. Bu nedenle ben kısa sürede bu konunun çözüme kavuşturulacağına inanıyorum.”

TEDBİRLERE HASSASİYETLE UYALIM

Başkan Okay’ın ardından konuşan KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selma Ateş, alınması gereken tedbirlerin büyük bir hassasiyet içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ateş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Toplantıya katılan personel arkadaşlarımız çok ilgiliydi. Çok verimli bir toplantı oldu. Sayın başkanımıza ve tüm katılımcılara teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizde bir vaka açıklanmıştı. Şuanda ikinci vaka açıklandı. Bu durum salgın anlamına gelmiyor. Halkımızı panik haline sokmamamız gerekiyor. Okulların tatil edilmesi, yurt dışı yasağı gibi önlemler yerinde önlemlerdir. Eğer bunu diğer ülkelerde zamanında yapsalardı etkilenme daha az olacaktı. El temizliğine çok dikkat edeceğiz. Sarılma, tokalaşma ve öpüşmelerden uzak duracağız. Kalabalık alanlardan ve toplu alanlardan uzak olacağız. Bakanlığımızın ve yerel idarelerin bilgilendirmesi doğrultusunda hayatımızı sürdüreceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.