DULKADİROĞLU GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARI VERİLDİ

Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi ile KOSGEB in işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik kursu sonundakursiyerlere sertifikaları verildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2015 10:44
DULKADİROĞLU GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARI VERİLDİ

Başkan Okay, "2015 yılı içerisinde hedeflediğimiz 8 kursun 3'ünü gerçekleştirerek girişimcilere sertifikalarını verdik" dedi.

Ülke ekonomisine katkı sağlayacak işletmelerin ortaya çıkması ve istihdamın artması amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Girişimcilik Eğitiminin 3'üncüsü gerçekleştirildi. Esnaf Sanatkarlar Odası konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, kursa katılan girişimcileri başarılarından dolayı tebrik etti. 

Türk ekonomisine katkı sağlayacak KOBİ'lerin ortaya çıkması adına atılan enönemli adımlardan bir tanesinin de bu kurslar olduğunu aktaran Başkan Okay, Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu yıl toplamda 8 kurs açmayı planladıklarını hatırlattı. Bu kapsamda 3 kursu başarı ile tamamladıklarını anlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Dünya üzerindeki çoğu ülkede görüldüğü gibi ülkemizde de ekonomik yapınıntemel taşlarını KOBİ’ler oluşturmaktadır. Ülke ekonomisinde büyük bir yeredinen, ülkemizdeki tüm işletmelerin %99'undan fazlasını oluşturan KOBİ’ler, istihdam yaratılmasına, yatırım yapılmasına, girişimciliğin geliştirilmesine,bölgesel kalkınmaya, verimliliğe, rekabet ortamının yaratılmasına önemlikatkılar sağlamaktadır.  Kalkınma, yapısal bir dönüşüm süreci olarak, daha üretken olmayı; yeni yeteneklerin, kabiliyetlerin, ürünlerin ve örgütsel yapıların geliştirilmesini; bilgibirikiminin artmasını ve yayılmasını gerektirmektedir. Girişimci ise üretici veyaratıcı  kabiliyetiyle bu sürecin enetkin aktörüdür. Geçmişte KOBİ politikasının bir “eklentisi” olarak ele alınangirişimcilik politikası, günümüzde giderek artan bir şekilde ayrı bir politikaalanı olarak değerlendirilmeye başlanmıştır."

2023 hedefleri kapsamında girişimcilik kurslarının önemini anlatan Başkan Okay, "Ülkemizin 2023 hedefleri girişimciliğin geliştirilmesini bir seçenektenziyade zorunluluk haline getirirken, küresel eğilimler de girişimciliğinülkemiz açısından önemini bir kat daha arttırmaktadır. Girişimcilik politikaalanının etkin bir şekilde yönetilebilmesi için merkezi aktörler arasındaki rolpaylaşımına ek olarak, ulusal ve bölgesel/yerel aktörler arasındaki etkileşimve tamamlayıcılıkta önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

Girişimcilik kurslarının eğitimci işletmeciler yetiştirdiğini belirten BaşkanOkay, şunları söyledi: "Geçmişte iş yerini kurup müşteriyi beklemekbiçiminde alışılagelmiş bir girişimcilik anlayışı mevcuttu. Verilen eğitimlerlebunun yerine iş planı kültürünün, araştırma-geliştirme alışkanlığınınkazandırılması hedeflenmektedir. Bu amaçla müşterisini iş yerini kurmadan öncebelirleyen, pazar araştırmalarını tamamlayan, sistemini önceden oluşturansürdürülebilir işletmelerin kurulmasını sağlayarak, bu doğrultuda hem ilimizehem ülkemize katma değer sağlamayı ve istihdamı arttırmayı hedeflemekteyiz."

Başkan Okay, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Belediye olarak 2015 yılındaKOSGEB ile birlikte 8 kur uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmesi ile ilgiliprotokol yapılmış olup yılsonunda 240 girişimciye uygulamalı girişimcilikeğitimi verilerek destek almaya hak kazanmaları sağlanacaktır. Bugün itibariile bu eğitimlerden 3 tanesi tamamlanmış olup 90 girişimci bu törenlesertifikalarını alarak iş yerlerini açacak ve destek başvurusundabulunabileceklerdir. Halen devam eden bir kur daha bulunmakta ve 30 kişi yeeğitim verilmektedir. Diğer kurlarımız ise bu yılın sonuna kadartamamlanacaktır. Belediye olarak bu hedeflerimizi gelecek yıllarda arttıraraksürdürmeyi hedeflemekteyiz.  Budüşünceler neticesinde başta iş birliğinden dolayı KOSGEB ve eğitimcilerimizeteşekkür ediyor, kurslarını tamamlayan girişimcilerimizi gayretlerinden dolayıtebrik ediyor, devam edecek kurslardaki girişimcilere ise başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından girişimcilere sertifikaları katılımcılar tarafındanverildi. 

Sertifika törenine; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, AkParti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, KOSGEB Başkanı RecepBiçer, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, DulkadiroğluBelediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci, Dulkadiroğlu Belediye BaşkanYardımcısı Sebük Tekin Alparslan, KOSGEB İl Müdürleri ve girişimciler katıldı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.