Dulkadiroğlu belediyesinin virüse karşı aldığı önlemler

Dulkadiroğlu Belediyesi Koronavirüsüne karşı önlemlerini artırarak sürdürüyor. Kamu binalarını dezenfekte eden Dulkadiroğlu Belediyesi, toplu mekan yasaklarını da sıkı bir şekilde denetliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2020 15:46
Dulkadiroğlu belediyesinin virüse karşı aldığı önlemler

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında çalışmalarını sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda başlattığı dezenfekte ve denetim çalışmalarını hızlandırdı. İlk olarak hizmet binasının dezenfektesiyle başlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, vatandaşın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi için de çeşitli afiş, broşür ve ilanlar hazırlayarak dağıtımını gerçekleştirdi.
Bu çalışmaların ardından çöp konteynırları, park ve bahçelerde de yıkama ve dezenfekte işlemi yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, İçişleri Bakanlığının toplu mekan uygulamalarını denetlemek için de Zabıta Ekiplerini harekete geçirdi.
Özel ekip oluşturarak bölgesinde bulunan kamu binalarını tek tek dezenfekte eden Dulkadiroğlu Belediyesi, tedbirler kapsamında bu işlemleri sürdüreceğini kaydetti.

dulkadiroglu-belediyesinin-viruse-karsi-aldigi-onlemler.jpg

VATANDAŞIMIZIN DA DESTEĞİYLE BU SORUNU DA AŞACAĞIZ

Çalışmaları bizzat yöneten Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu hususta vatandaşların da aynı hassasiyeti göstermesini istedi. Toplum sağlığının önemine dikkat çeken Başkan Okay, şunları söyledi: “Devletimizin tedbirlerini harfiyen yerine getirirken, uzman kişilerle yaptığımız istişareler sonrasında kendi çözümlerimizi de ortaya koyuyoruz. Bu kapsamda ekiplerimizi harekete geçirdik ve ilçemizde bulunan tüm kamu binalarını tek tek dezenfekte ediyoruz. Bu kamu binalarının içerisinde Camiler, Sağlık Merkezleri, Kurslar, Okullar, Eğitim Alanları, PTT Hizmet Binaları, Devlet Bankaları, Sosyal Tesisler, Park ve Bahçeler, Çeşitli Müdürlükler ve daha birçok kamu alanı mevcuttur. İletilen talepler doğrultusunda bu alanların dezenfekte çalışmalarını sürdürüyoruz. Ayrıca belediyemize ait olan alanlarda da düzenli dezenfekte çalışmaları yapıyoruz.”

dulkadiroglu-belediyesinin-viruse-karsi-aldigi-onlemler1.jpg

 TEDBİRLERE HARFİYEN UYALIM

Vatandaşların alınan tedbirlere harfiyen uymasını tavsiye eden Başkan Okay, “Yapmış olduğumuz bu çalışmalar vatandaşların duyarlılığı olmaz ise hiçbir işe yaramaz. Öncelikle vatandaşlarımızın duyarlı olması ve devletimizin, sağlık bakanlığımızın ve sağlık kurulunun ortaya koyduğu kurallara harfiyen uyması gerekmektedir. Bu kurallara uymadığımız takdirde hem sevdiklerimizi tehlikeye atarız hem de kendimizi. Bu konuda vatandaşlarımızın olabildiğince hassas davranması gerekmektedir.” dedi.

dulkadiroglu-belediyesinin-viruse-karsi-aldigi-onlemler2.jpg

ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ ARTIRDI

İçişleri Bakanlığının yayınladığı kapalı alan ve toplu mekan kurallarını hatırlatan Başkan Okay, “Toplum sağlığı için en önemli konu toplu alanların kullanılmamasıdır. Bu hususta bizler de üzerimize düşeni yapıyor ve bu alanları denetliyoruz. Özellikle çay ocağı, kahvehane, kafe, internet kafe ve çeşitli oyun salonları olmak üzere tüm mekanlarımızı zabıta ekiplerimiz büyük bir hassasiyetle denetliyorlar. Ayrıca ekiplerimiz fahiş fiyat uygulayan mekanlar için de ayrıca bir çalışma yapmaktadır.”
Başkan Okay son olarak bu önlemlerin artarak devam edeceğini dile getirerek şunları söyledi: “Devletimiz virüs konusunda takdire şayan bir yönetim sergilemektedir. Bizler de bu hususta üzerimize düşeni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarına inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetle çalışacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.