Dolar ve euro güne zirveden başladı

Bu hafta yeniden yükselişe geçen döviz kurları, güne rekorla başladı. Dolar/TL zirvesini 7,89'un üzerine taşırken euro/TL ise 9,2970'i gördü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2020 09:57
Dolar ve euro güne zirveden başladı

Küresel piyasalarda iyimserlik havası yaşanıyor. Bu iyimserliğin nedeni ise ABD'de ekonomiye daha fazla destek verileceğine dair yeniden canlanan umutlar...  Öte yandan piyasalar kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların zafer kazanacağını fiyatlamaya başladı. Bu gelişmeler ışığında, Asya borsaları bugün bir ayın zirvesine yükselirken ABD vadelileri de yüzde 0,4'ler civarı artıda. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,3 artışla art arda dördüncü seansta da yükselerek eylül başından bu yana en en yüksek seviyelere ulaştı. Avustralya borsası, federal bütçede açıklanan beklentilerin üzerindeki mali desteğin etkisiyle yüzde 1.1 değerlenirken Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

Yurt içi piyasalarda ise veri gündemi bugün de zayıf.  Dolar/TL, 7,88-7,89 seviyelerinden güne başlarken euro/TL de 9,29'dan el değiştiriyor. Sabahın erken saatlerinde dolar/TL, tarihi seviyelerini 7,8912'ye taşırken benzer bir grafikle euro/TL ise zirvesini 9,2970'e taşıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.