DOKMER ve KIYAM ile engeller Onikişubat’ta yok olacak

Onikişubat Belediye Başkanı engelsiz bir yaşam için her alanda çözüm üretiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2018 10:26
DOKMER ve KIYAM ile engeller Onikişubat’ta yok olacak

Kahramanmaraş’ta engelli bireylerin yüzünü güldürecek, onları hayata bağlayacak çok değerli iki proje de çok yakında vatandaşın hizmetine açılacak.

İlk olarak DOKMER (Down, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi) projesinden bahseden Başkan Mahçiçek, bu tesis içerisinde eğitim hizmetlerinin de yer alacağını belirterek, “Down sendromlular ve engelli bireylerimiz için eğitim, kültürel ve sosyal alanda hizmet vereceğimiz bu tesisimizde Kahramanmaraş’ta büyük bir eksikliği gidereceğiz. Bireylerimiz bu alanda hem zihinsel hem de fiziksel becerilerini geliştirecek” ifadelerini kullandı.

kkk2.jpg

Onikişubat Belediyesi’nin bakıma muhtaç engelli bireylerin sağlık, rehabilitasyon, eğitim, kültür ve sosyal aktivite ihtiyaçlarını karşılamak adına inşa ettiği bir diğer proje ise KIYAM (Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezi).

kkk1-002.jpg

Bu projede engelli bireylerin günlük bakım ihtiyaçlarını giderecekleri bir tesis inşa ettiklerini belirten Başkan Mahçiçek ”engelli bireylerimizin topluma kaynaşması, sosyalleşmesi ve özgüvenlerini kazanmaları adına hayata geçirdiğimiz bu yaşam merkezimize, 0-12 yaş, 13-18 yaş, 19 ve üzeri yaş kız ve erkek olmak üzere engelli bireylerimizi kabul edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

kk33-002.jpg

“Kitaplar devletten, kırtasiye ve çantalar Onikişubat Belediyesi’nden”

Ayrıca Başkan Mahçiçek, “Kitaplar devletten, kırtasiye ve çantalar Onikişubat Belediyesi’nden sloganıyla 2014 yılından bu yana aile ekonomisine bir nebzede olsa katkı sağlamak amacıyla öğrencilere toplamda 58 Bin adet kırtasiye seti ve okul çantası dağıttıklarından da bahsetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.