Doğu akdeniz’in yeni cazibe merkezi 'Türkoğlu'

Teknik, sportif, sosyal ve kültürel hizmet alanlarının yarı sıra; sanayi, tarım ve hayvancılık alanında da yaptığı proje ve çalışmalarla ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Türkoğlu İlçesi, Doğu Akdeniz’in yeni cazibe merkezi haline geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2021 19:20
Doğu akdeniz’in yeni cazibe merkezi 'Türkoğlu'

Belediye Başkanlığı görevince dev projelere imza atan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, göreve geldiği günden bu yana öncelik sırasına göre planlar yaparak, ihtiyaç duyulan hizmetleri bir bir vatandaşın hizmetine sundu.

MODERN HİZMET BİNASI

Başkan Okumuş Türkoğlu İlçesi’ne, Selçuklu mimarisini yansıtan, tarihi içeriğe sahip Türkoğlu’nun vitrini konumunda, modern yeni bir belediye hizmet binasını kısa süre içerisinde Türkoğluların hizmetine sundu. Hemen Belediye Hizmet Binasının yanına 5 dönümlük alan üzerine Hükümet Konağı’nı da faaliyete geçiren Başkan Okumuş, verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

BELEDİYE BÜTÇESİNE KATKI

“Kendi üretim tesisimizi kurduk. Bu tesiste cadde ve sokaklarımızı daha modern bir hale getirmek için kilit parke taşı, park bahçelerin güzelleştirilmesinde kullanılan fidanları, kendi marangozhanemizde kent mobilyalarımızın yapımı sağladık. Ayrıca araçların bakım onarımı için tamirhaneler gibi belediyenin bütçesine katkı sağlayacak birçok üretimi gerçekleştirdik.

ali_7370.jpg

TÜRKOĞLU’NUN SİMGESİ MİLLET MEYDANI

İlçemizin simgesi olacak, marka projelerimizden olan Millet Meydanı çalışmasını tamamladık. Bu proje kapsamında atıl halde bulunan İmalı deresinin etrafı taş duvar örülüp, korkuluklar ve regresyon çalışmaları, park çalışmaları, şelale, 1,5 km gidiş, 1,5 km geliş iki taraflı yol yaptık. Derenin doğu tarafına 1.5 km’lik kısmı trafiğe kapalı alan oluşturduk. Burasını dekoratif aydınlatma lambalarıyla, yürüyüş yolları ve bisiklet yollarıyla çok güzel bir alana kavuşturduk. Yine Türkoğlu Devlet Hastanesi yolu üzerinde bulunan İmalı Deresi 2 .etap yürüyüş ve bisiklet yolunu da ağaçlandırma ve aydınlatma işlemleri tamamladık.”

İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Kamu Külliyesi’nin hemen yakınında yer alan ve Türkoğlu’nda yine ilklerden olan 25 dönümlük alan üzerindeki binicilik ve okçuluk eğitim merkezi yapıldığını kaydeden Okumuş, “Birçok ilde dahi olmayan modern bir yaşam ve spor merkezi olan Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezi her gün yüzlerce misafiri ağırlamakta. Gerek hafta içi, gerekse de hafta sonu eğitimcilerin gözetiminde çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim verilecek. Yine bir ilki gerçekleştirerek, Şekeroba mahallemize 400 dönümlük alan Millet Bahçesi çalışmamız son hız devam ediyor. İçerisinde ;Yarı olimpik yüzme havuzu, düğün salonu, bay ve bayanlarımıza hizmet edecek millet konağı, oyun grupları ve fitness aletleri, beş metre genişliğinde yürüyüş ve bisiklet yolları, binlerce çeşitli ağaçların bulunacağı 400 dönümlük Millet bahçesi çalışmalarımız bittiğinde bölgenin cazibe merkezi olacak.

İŞSİZLİK YOK, HUZUR ÇOK

Türkoğlu ilçemiz Kahramanmaraş’ın en güzel ilçelerinden bir tanesi kalkınma modeli olarak tarım, hayvancılık ve sanayi yönünden oldukça harika bir ilçe. Akdeniz Bölgesi’nin bütün iklimini, coğrafyasını, bitki örtüsünü yaşadığımız bir ilçemiz. Nüfusu en hızlı artan ilçe konumunda, gerek tarım da, gerek hayvancılıkta, gerekse sanayide oluşturduğumuz projelerle beraber, istihdamın artmasıyla Türkoğlu ilçemizin de son 6-7 yılda 13 bin civarında nüfus artışı oldu. Önümüzde ki süreçte de inşallah 130 bin 140 bin nüfusu olacak.

TARIM VE HAYVANCILIKTA DA İLK SIRALARDA

Bizim yapmamız gereken Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi yerel kalkınmanın sağlanması, bunda da başrol oyuncuları Belediye Başkanları. İstihdama yönelik ekibimizle çalışarak bütün projelere katkı sağlıyoruz. Sanayi alanında çok büyük yatırımlar yapıyoruz. 50 ‘ye yakın fabrikamız var. Bu avantajı ekibimizle beraber iş adamlarımıza sunduğumuz avantajdır. Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi’ni kurduk. Burada 28 tane fabrika olacak. Çalışan fabrikalarımız var, inşaatı devam eden fabrikalarımız var. Türkoğlu Organize Sanayi bittiğinde 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Yine en büyük gıda organize sanayi olarak son aşamaya geldik. Kahramanmaraş dondurmasıyla, biberiyle, gastronomisiyle tarhanasıyla meşhur bir yer. Bin 500 dönüm alanda 500 milyon bir katma değer sağlayacağız. Tabi burada üretilen bu mallarında dünyaya ihracatı yapılabilmesi için de Türkiye’nin en büyük lojistik merkezinin kurulumuna sebep olduk. 800 dönüm alana kuruldu. Şuanda bir kaç tane firma çalışıyor. Biliyorsunuz lojistik merkezi denizi olmayan limanlar gibidir. Yani modern kalkınmanın ekonominin temeli lojistiktir. Sadece sanayi olarak değil, Türkiye de bazı ilçelere baktığınızda sadece tarımıyla, hayvancılığıyla ve turizmiyle gelişen ilçeler vardır. Ama biz bunların hepsini içimizde barındırıyoruz. Türkiye’nin en büyük ovalarından biri olan amik ovasının devamı olan ovaya sahip üzerinde katma değer sağlayan seraları, turşusu, şalgamı, özellikle çilek, dünya markamız, aromasıyla rengiyle çok farklı kalkınma modeli. Çakıroğlu mahallemiz terk edilmiş gibiydi. İnsanlar yaşamıyordu ama şuanda göç ediyorlar. Villa evlerimiz var, yaklaşık 1000’e yakın mevsimlik işçi geliyor. Hepsi bölge şehirlerden geliyor. Türkoğlu’nda işsizlik yok çalışan herkese iş var. Biz bunu daha ileriye taşıyıp buraya göç almak istiyoruz. Başta söylediğimiz gibi Türkoğlu ilçesi olarak tarımın, hayvancılığın en önde gelen ilçelerinden bir tanesiyiz.

TÜRKOĞLU KABUĞUNA SIĞMIYOR

Çileğimiz meşhur seralarımız meşhur, salatalığımız meşhur bunların kooperatifleşmesinde çiftçilerimizin fide ve tohum konusunda desteklenmesinde, pazarlama konusunda teknik konuda her türlü desteği veriyoruz. Türkoğlu ilçemizin kalkınma modeli olarak, Türkiye’ye örnek olabilecek 1400 rakımlı ve dünyada eşi benzeri olmayan harika aroması olan içerisinde kırmızının bütün tonlarını gösteren çileğin yetiştiği Çakıroğlu mahallemizdir. Bu Mahallemiz 15- 20 yıl öncesine kadar terk edilmişti. 2000’li yıllardan sonra tam tersi olup, ilçedeki ziraat mühendislerinin de katkılarıyla yeniden mucizevi bir meyveyle tanışmasıyla beraber göç tersine başladı. Dışardan da insanlar gelmeye başladı. Bir dönüm çilekten 4 ton çilek elde ediliyor. Toptan 8-10 lira arasında paraya satılıyor. Türkiye’nin bütün şehirlerine ve dünyada da Rusya’ya, Orta Doğu’ya ihraç ediliyor. Deniz seviyesinde de üretilen çileklerimiz var. Ama burası bin 400 rakımlı ve çam ormanlarının içerisinde yaklaşık bin dönümde üretilen bir çilek, dernek başkanımız ve bizim gayretimizle yaygınlaştırıldı. Buraya bir gölet düşünüyoruz. Gölet yapıldığında yaklaşık 5 bin dönüm içerisinde Türkiye’nin en büyük havzalarından bir tanesi olacak. Aroması ve tadı çok güzel olduğundan dolayı dünyada en lüks manavlarda tercih ediyor.”

ali_2432-kopyaa.jpg

sekeroba-yesil-yuruyus-yolu-ve-bisiklet-yolu-projesi-(11).jpg

dji_0918.jpg

millet-konagi-(4).jpg

1-copy.jpg

2-186.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.