DOĞAKA ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokol imzası

Kahramanmaraş’ta Meslek Kursları ve Tasarım Beceri atölyelerinin yapımı için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2020 09:36
DOĞAKA ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokol imzası

2023 Eğitim Vizyonu belgesinde Çocukların düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını desteklemek, İlgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimlerini artırmak. Öğrenilen bilgilerin yaşam becerilerine dönüştürülmesini sağlamak amacıyla Tasarım Beceri Atölyeleri kurulması hedeflenmiştir.  Bu hedef doğrultusunda Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 2019 SOGEP Programı teklif çağrısı kapsamında hazırladığımız 1.944.445 TL bütçeli  “Meslek Kursları Ve Tasarım Beceri Atölyeleri” projemiz kabul edilmiştir. Proje kapsamında 11 ilçemizde toplam 25 kurumumuza tasarım beceri atölye kurulacaktır. Bütün ilçelerde belirlenecek okullarda kurulacak atölyelerde öğrencilere eğitimler verilecektir.

KURULACAK OLAN ATÖLYELERİMİZ;

  • 11 Adet Yazılım ve Tasarım Atölyesi
  • 6 Adet Ahşap ve Metal Atölyesi
  • 3 Adet Drama Atölyesi
  • 3 Adet Müzik Atölyesi
  • 2 Adet Yaşam Beceri Atölyesi

Nitelikli işgücünün yetiştirilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama erişiminin kolaylaştırılmasını sağlamak adına kurulacak olan Tasarım Beceri Atölyelerimizde El Sanatları Teknolojisi Ahşap Yakma Tekniği Kurs Programları gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında 30.01.2020 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünde sözleşme imzalanmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.