Dertler dinlene dinlene şifa bulur

Fırat Güneş Enerjileri İşletme Sahibi Ercan Kazıcı, yenilenebilir enerji sistemlerinin projelendirilip hayata geçirilmesi şehir ekonomisinin ciddi şekilde geliştireceği ve yerel siyasetçilerin toplumla iç içe olması gerektiği konularında gazetemize açıkla

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:51
Dertler dinlene dinlene şifa bulur

2018 yılını parçalar halinde ekonomi alanında değerlendirip, yerel siyasetçilerinde ekonominin doğrudan içinde olan esnaflarla istişaresi ile olumlu sonuçla elde edileceğini söyleyen Kazıcı; “2018 yılını ekonomi alanında değerlendirmeye aldığımızda ilk ve ikinci çeyrek gayet iyi giderken üçüncü çeyrekte dövizin aşırı yükselmesinden kaynaklı olarak büsbütün kaynakta kesinti oluştu. Firma olaraktan da büyük zararlara uğradık. Satışlarımız Türk Lirası iken alışlarımızın Döviz tabanlı olması sebebiyle ciddi etkilendik. 2019 yılının iyi olmasını ümit ediyor ve bekliyoruz. Piyasa ortalaması baz alındığı takdirde yüzde 70 oranında etkilenmeyi gözle görebiliyoruz. Yerel siyasetçilerimizin bu bağlamda; Esnaf, üretici ve sanayiciyi dinlemesi gerekiyor. Gelsinler kapılarımızı çalsınlar bizleri dinlesinler, elle tutulur sonuçlar elde edeceklerini düşünüyoruz. Neticede dertler dinlene dinlene şifa bulur” dedi.

TOPLUMLA BÜTÜN YEREL SİYASETÇİ ÖNEM TAŞIYOR

Kazıcı, yerel siyasetçilerin topluma karışarak iç içe olmasının şehre katkı sağlayacağı ve toplumun gönlünü kazanacağını belirterek haftanın belirli günlerinde halkın arasına girmesinin gerektiğini ifade ederek; “Yerel siyasetçiler toplumdan kendini soyutladı. Yerel idarecilerimiz ve siyasetçilerimiz en azından haftanın belirli bir gününde toplumla iç içe olup vatandaşlarla istişare etmeli, toplum nabzını bu şekilde tutmak siyasetçinin lehine geliştiği gibi şehrimizin gelişiminde önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

YEREL EKONOMİDE YENİLEBİLİR ENERJİ ÖNEMLİ

Şehir ekonomisinin gelişiminde yenilebilir enerji sistemlerinin büyük önem taşıdığının altını çizen Kazıcı; “Her bireyin, ailenin ve topluluğun elbette giderleri olacaktır bu giderlerde yerel ekonomiyi doğrudan etkileyen unsurdur. Yerel ekonominin daha iyiye gitmesi adına saydığımız unsuların giderlerini alt seviyelere indirgemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu bir zincirdir bir bireyden başlayarak bir kitlenin ekonomisine dokunmaktadır. Bunların yanı sıra kaynak üretmek, başlıca güneş enerjisi geliyor zaten. Yenilenebilir enerji sistemlerinden vazgeçmememiz gerekiyor. Ekonomiye en büyük katkıyı yenilenebilir enerji sistemleri sağlar, hayatımızın belirli bir noktasında yer edinmesi gerekiyor. Hükümetimizin de destekleri olmasına rağmen bir takım kişiler tarafından, aile ekonomisinden başlayarak ülke ekonomisine kadar katlı sağlayacak bir sistemin toplum kullanım gayretinde olmasına rağmen önlenmeye çalışıyor. Doğalgaz gibi kaynaklarında ithal olduğunu düşünerek güneşlenme haritasını göz önüne alınmalı. Yenilenebilir enerji sistemlerini projelendirip hayata geçirilmesinin ardından bu duruma baltalamak isteyenlerin önünün kesilmesiyle şehir ekonomisi ciddi oranda gelişecektir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.