Deprem haftasında “deprem” yaşadık

Deprem haftasında “deprem” yaşadık

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2017 15:10
Deprem haftasında “deprem” yaşadık

Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Kuruçay 1-7 Mart Deprem haftası dolayısıyla www.marastanhaber.com‘a açıklamalarda bulundu.  Kuruçay, „Deprem Haftasında deprem yaşadık“ diyerek depremin biran bile akıllardan çıkarılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

 

Kuruçay, Kahramanmaraş'ın birinci derecede deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, depreme heran hazırlıklı olunması gerektiğine dikkat çekti. Deprem Haftası'nda nelerin hatırlanması gerektiğine işaret eden Kuruçay, "En önemli konulardan birtanesi, deprem olduktan sonra çok kötü sonuçlarla karşılaşılmasıdır.

Kuruçay, “Biraz önce Adıyaman’da 5.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem Kahramanmaraş’ta da hissedildi. Kahramanmaraş’ta hissedilen şiddet ise tahmini olarak 4.5 şiddetinde ve 6 saniye sürdü. Eğer bu deprem 30 saniye sürseydi birçok binada çatlama meydana gelirdi. Adıyaman’da meydana gelen deprem Kahramanmaraş’ta yaşansaydı neler yaşanırdı tahmin bile etmek istemiyorum” dedi.

Kuruçay deprem konusuna hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Depremi bir gün değil her gün hatırlamalıyız. Depremi yaşadıktan sonra iş işten geçmiş olur yol yakınken tedbirler alalım.  Bazı; Kurumlar, belediyeler, ve özel şirketler bu konuda üzerine düşen görevi tam yapmalılar. Binaların sağlamlığı konusunda daha dikkatli olmalılar” ifadesini kulandı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.