Demirtepe Öta ile Sektöre Yeni Soluk

Kahramanmaraş’ı ilklerle tanıştıran Demirtepe Grup kentte otomotiv sektörüne yeni bir soluk kazandırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2020 11:25
Demirtepe Öta ile Sektöre Yeni Soluk

Kahramanmaraş’ı ilklerle tanıştıran Demirtepe Grup kentte otomotiv sektörüne yeni bir soluk kazandırdı.

Kentte detaylı araç raporlaması yapan Demirtepe Ömrünü Tamamlamış Araçlar (ÖTA)’nın faaliyetlerini gazetemize anlatan Vedat Ali Kızıltepe ile Adem Demircan, pandemi süreci etkisi ve hurda yasasının son bulması ile işlerinde yüzde 40 oranında azalma olduğunu söyledi. Expertiz hizmetlerinin yanı sıra, Demircan Sigorta bünyesinde Kahramanmaraş Sigortacılık ve aracılık sigorta şirketi, Demirtepe Otomotiv Hizmetleri şirketi ÖTA tesisi, HOSPİTACAR bayiliği oto elektrik aksesuar ürünleri olmak üzere otomotivin her alanında hizmet veren Demirtepe ÖTA, vatandaşlara güven sağlıyor.

‘GELİR DÜZEYİMİZ AZALDI’

sürecinin Demirtepe Grup’ta ki etkilerini anlatan Vedat Ali Kızıltepe,

“Pandemi sürecinde işyerlerimizin 2 tanesini kapadık. Diğerleriyle yarı zamanlı çalışma sistemi uyguladık. Covıd-19’un ekonomik sıkıntıları ve kişiler üzerinde ki etkileri hala devam ediyor. Süreçte gelir düzeyimiz yüzde 70 oranında azaldı. Devlet desteklerinde yapılan açıklamalar, uygulama aşamasında başarıyı yakalayamadı. İnsanlar ev, araba almasa da olur ama gıda temel ihtiyaçtır. nin ilk döneminde otomotiv, konut, inşaat sektöründe çalışmalar yüzde 90 oranında durdu. Devletimiz işlerin açılması noktasında konut ve araç kredilerini düşürdü bu da sektörde hareketlilik yaşanmasına neden oldu” ifadelerini kullandı.

EBAT OLARAK KÜÇÜK TEKNOLOJİ DEĞERİ BÜYÜK ÜRETİMLER

Üretimin önemine dikkat çeken Kızıltepe, şöyle konuştu:

“Ticaret yapmak dışarıdan gelen bir ürünü halkına satmak değildir. Dışarıdan gelen parçaları birleştirerek yerli üretim diye sunmakta doğru bir yaklaşım değildir. Önemli olan tüm parçaları ile tamamen yerli üretim yapmaktır. Ebat olarak küçük fakat teknolojik değeri büyük ürünlerin üretimini yapmak gerekiyor. Ülkemizde teknoloji üretimi konusunda kapasite var. Yine elverişli arazilerimizle tarımı da çok iyi değerlendirmeliyiz.”

DEVLET DENETİMLERİ ARTMALI

Kentte sigorta şirketlerinin arttığından ve bunlara devlet tarafından denetleme gelmediğinden yakınan Adem Demircan,

“Günümüzde herkes sigortacılık yapıyor. Tüm plazalar hem araç satıyor hem de sattıkları araçların sigortalarını yapıyor. Banka şubeleri, aynı zamanda sigorta acenteciliği yapıyor. Bizim haricimizde ki bir çok firma bu işi yapabiliyor. Bu konuda devlet denetimleri de yapılmıyor. Devletimiz milletten yana değil, sermayeden yana bir tavır aldı. Devlet denetimlerinin mutlaka yapılması gerekir” dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.