Demir tavında dövülür! Bertiz Masere Günleri Festivali

Bertiz Karamanlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Dökme, bölge sakinlerinin ata mirası uygulamalarla üretim yaptıklarını, gerekli teknik bilgiyle üretim kapasitesinin artacağı ve şehir ekonomisine katkı sağlanacağını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2019 13:32
Demir tavında dövülür! Bertiz Masere Günleri Festivali

Organizasyonun bölgeye tanıtım anlamında ciddi katkılar sağlayacağını vurgulayan Salih Dökme; “Bertiz Vakfı, Bertiz Spor, Karamanlı Derneği ve Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğiyle organize edilen programın Bertiz ve Kahramanmaraş’ın tanıtım ve reklamına ciddi katkı sağlayacaktır. Bertizli insanların diyaloğunun pekişmesi ve kaynaşmasını sağlayacaktır. Bundan sonra ki yıllarda projemiz festival ve fuar olarak ikisini ortak bir organizasyon haline getirmek. Bölgede çıkan ürünlerin pazarını değer kaybı olmadan üreticiden nihai tüketiciye ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi. 

Yörenin ismi duyulduğunda akla gelenin berraklık olduğunu ifade eden Dökme; “Bertiz deyince aklımıza ilk gelen berraklığıdır. İnsanından tutun yöresinde yetişen ürünlerine kadar tertemiz bir saflık görüyoruz. Bertiz insanı her ne kadar bölgesinden uzakta olsa şeffaflığını halen korumaya devam edecektir. Demir tavında dövülür sözüne binaen, biz tavımızda dövüldük. Huzuru yine Bertizde buluyoruz. Hemşehrilerimizle girdiğimiz diyaloglarla birlikte ferahlıyoruz, ayrı bir keyif alıyoruz” dedi.

Öne çıkan ürünlerin yanı sıra özellikle Kabarcık üzümünün altın değerinde olduğunu belirten Dökme; “Bertizin en öne çıkan ürünleri sırasıyla; Kabarcık üzümü, cevizi ve üzümden elde edilen şıra ürünleriyle ön plana çıkıyor. Kabarcık üzümü tat olarak üzümlerin altınıdır. Kabarcık üzümünde çıkan şıra ürünleri kış aylarında insanlara enerji veriyor” vurgusunu yaptı.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan organizasyonun şehir ekonomisine katkı sağlayacağını söyleyen Dökme; “Bu festivalin bölge ve şehir ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Üretici, yetiştirdiği mahsulün değerine değer katacaktır. Bugün küçük çaplı başlıyoruz ama ilerleyen zamanlarda daha büyük bir organizasyon haline geldiğinde daha da değerli hissettirecektir. Yörenin değerinin daha iyi anlaşılmasına vesile olacaktır. Neticede Bertiz yöresinden çıkarak belirli kitlelere ulaşan ürünler yöreye has ürünler sağlıyoruz” dedi.

Bölgenin siyasetten destek beklediği konusunun altını çizen Dökme; “Dulkadiroğlu İlçesi içerisindeyiz. Coğrafi olarak aşağı yukarı bölgenin yüzde 60’ını oluşturuyoruz. Siyasette Bertiz’e ağırlık verilmiyor. Tarım il müdürlüğünden yörenin değerlerini esas alarak teşvik ve desteklerin yapılmasını bekliyoruz. Teşvik ve desteğin yanı sıra teknik eğitiminde verilmesini istiyoruz. Bölge insanları ata mirası uygulamalar yapıyor. Tarıma özendirilmesi anlamında gerekli eğitimlerin yapılması taraftarıyız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.