Değişim ve dönüşümde fark atan ‘Afşin’

Değişim ve dönüşüme Başkan Güven ayrıcalığıyla fark atan Afşin, yaşam standartlarını geliştirmeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2021 08:50
Değişim ve dönüşümde fark atan ‘Afşin’

Özveri ve başarısıyla Afşin yönetiminde 2 dönemdir söz sahibi olan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ilk göreve başladığı 2014 yılı hedeflerini başarıyla sonuçlandırırken yeni dönem hedefleri için de yolu yarıladı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI

Durmaksızın hizmetlerini sürdüren Başkan Güven, Afşin Belediyesi’nin son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla üreten, kazanan ve yatırım yapan bir belediye konumuna geldiğini söyledi.

“TÜM İHTİYAÇLARINA CEVAP VERDİK”

Önceki dönemde seçim beyannamesindeki tüm vaatleri yerine getiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin’de hayal bile edilemeyen projelere imza attı. Sıkıntılı ve borçlu bir belediye devralmalarına rağmen öz kaynaklarını oluşturma noktasında önemli mesafe kat ettiklerini kaydeden Güven, “2014 Yılında göreve gelmeden önce bir seçim beyannamem vardı. İlk dönemimde görevi devralınca bu beyannamemdeki tüm projeleri gerçekleştirdik. Uzun zamandır Afşin’in ihtiyacı olan bir çok sorunu imkanlar dahilinde hızla çözdük. 2019’da 2. kez seçildim. İkinci dönem için de ayrı bir seçim beyannamesi oluşturmuştuk. Yerel seçimlerinin ardından hızla bu projeleri de hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Ayrıca ilaveten de projelerimiz hızla devam ediyor” ifadesini kullandı.

BEYANNAMEDE OLMAYAN PROJELERDE HAYATA GEÇTİ

İki dönemdir birçok önemli yatırımlara ve projelere imza atan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, yerel seçimler öncesi verdiği vaatlerin bir çoğunu 2 buçuk yılda hayata geçirdi. Başkan Güven, 31 Mart Yerel Seçimlerinde, seçim beyannamesinde bulunmayan; Nikah Dairesi, Bayırbucak Türkmen Parkı, Lavanta Tarlası, Arı evi, Distilasyon Tesisi, Üst Yapı Çalışmalarını (Parke ve Asfalt) hayata geçirerek Afşinlilerin refah seviyesini yükseltiyor.

AFŞİN’DE BAŞKAN GÜVEN FARKI MİLLET BAHÇESİ

Fidanlık arazisindeki “Millet Bahçesi” projemizi “Büyükşehir Belediyesi” ilk Etap’ta 63 bin metre kare olarak ihale ederek inşaat çalışmalarına başladı. İçerisindeki sosyal tesis ve rekreasyon alanları ile birlikte devasa bir kompleks haline gelecek ve şehrimizin hizmetine sunulacak.

ÖMER AĞA KONAĞI RESTORASYONU

Tarih sokağının ilk adımı olarak 750 yıllık geçmişiyle şehrimize büyük değer katan ‘Ömer Ağa Konağı’ restorasyonu yapılarak vatandaşlarımızın ziyaretine sunuldu. Devamında da aynı alanda oluşturulacak olan sokağımızın proje çalışmaları devam ediyor.

YEŞİL HİZMET BİNASI GELİYOR

Fidanlık arazisinde bulunan alana yeni “Belediye Binamız” yapılacak. Şehrimize hizmet için; kent yapısına uygun, sosyal donatıları olan, modern,” Yeşil Hizmet” binamızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yeni “Belediye Hizmet Binamıza” taşındıktan sonra; Büyükşehir ve Afşin Belediyesi işbirliği ile oluşturulan “Şehir Er Ömer Erüstün Meydanı” 2. Etabı şimdiki belediye binasının yerinde halkımızın hizmetine sunacağız.

OTO GALERİCİLER VE MAHRUKATÇILAR SİTESİ

“Oto Galericiler ve Mahrukatçılar Sitesi” proje çalışmaları halen devam etmektedir. Yer tahsisi hazineden bedeli karşılığı verilerek belediyemiz bünyesine alındı. Esnaf vatandaşlarımız ile görüşmeler devam ediyor.

KENTİN TARİHİ KÜLTÜR EVİNDE SERGİLENECEK

Afşin Belediyesi Kültür Evi bahçesinde oluşturulan alanda şehrimizin tarihini sergilemek ve korumak için tüm taşınır kültür varlıklarını bu oluşturduğumuz alanda sergileyeceğiz. Gerekli görüşmeler yapıldı ve çok yakında bu alan da vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Afşin Rabia parkı ve Belediyemiz Kültür Evi Bahçesine 2 adet vagon getirdik. Ayrıca müze çalışmalarımız da devam ediyor. Şehrimizin değerleri olan “Aşık Mahsuni Şerif”, şair “Hayati Vasfi Taşyürek” ve birçok değerimizin eserleri ve eşyaları bu vagonlarda sergilenecek.

ALMAOKU DERESİ BİSİKLET VE YAYA YOLU

Almaoku Deresi Bisiklet ve Yaya Yolu çalışmalarına başlandı. Ekiplerimiz projeye uygun ıslah çalışmaları inşaatına başladı. Proje tamamlandığında hemşerilerimizin zamanlarını geçirip, spor yapabilecekleri güzel bir alan haline gelecek. Tanır Mahallemizde eski ve kullanışsız hale bulunan “Ayran Dede Parkı” yenilendi. ‘Hayati Purluk Mevki Parkı “Mülazım Evvel Köşoğlu Süleyman Efendi Parkı” çalışmalarımızı tamamladık ve mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk.

HİZMETTE SINIR YOK

Afşin Bilgi Evi; Yeşil Evler Atilla İmam Oğlu Parkı içerisinde oluşturulan binamızı dönüştürerek “Bilgi Evi” olarak hizmete sunduk. Gençlerimizin ders çalışabilecekleri, boş vakitlerinde zaman geçirebilecekleri bir yer oldu. Lise ve dengi okullar bölgesinde olması bir çok gencimizin ihtiyaçlarına cevap vermesi açısından oldukça anlamlı oldu.

ŞIK VE NEZİH İŞ MERKEZİ

Kentsel dönüşüm kapsamında yıllardır atıl olarak duran, şehrimizde kullanıma uygun olmayan ve 7’ler iş merkezi olarak faaliyet gösteren alan kaldırılarak şehrimizin hizmetine sunulacak. Proje çalışmaları devam eden alanda vatandaşlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında şehrimize hizmet verecek çok şık ve nezih bir iş merkezi ilçemize kazandırılmış olacak.

KIRSAL MAHALLELER YENİLENİYOR

Eskimiş kırsal mahallelerimizin imar planları çalışmaları devam ediyor. Şu an itibariyle 19 mahallemizde imar uygulama çalışmalarına devam ediliyor. Ayrıca toplamda 9 etapta ihale edilen imar uygulamalarının 1’i tamamlandı, 1 tanesi tapu aşamasında, 2 tanesi askı aşamasında ve 5 adet devam etmekte.

VATANDAŞ E-BELEDİYE İLE RAHAT

E-Belediye uygulaması belediyemiz resmi internet sitesi üzerinden vatandaşlarımız emlak işlemlerini gerçekleştirebilmekte. Ayrıç Belediyemiz mobil uygulaması ise test aşamasında çalışmalar tamamlandığında vatandaşlarımız işlemlerini kolaylıkla bu uygulama üzerinden gerçekleştirebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.